Fillers

Fillers hjälper att fukta huden inifrån, skapa fyllighet och struktur samt minska rynkor, veck och linjer. Juvéderm Fillers är inte djurtestade och kan injiceras i hela ansiktet, halsen, dekolletage och på händerna. De tillför ny fräsch hyaluron­syra så att ålderstecken mildras eller slätas ut.

Oavsett om du vill föryngra din hud, släta ut rynkor, återge förlorad volym i ansiktet, markera konturer eller definiera läpparna så finns det en specifik filler för dig och dina behov.

Voluma Juvederm

Hur går det till att få Fillers?

På Zenidra Kliniken får du träffa en läkare som bedömmer om det är lämpligt att du får Filler och rekommenderar dig vilken som passar ditt utseende bäst. Foto tas och ditt besök journalförs. Du får skriva på patientsamtycke efter att ha läst information om Fillers och fått ställa frågor. Bedövningskräm får verka i ca 20 minuter. Därefter tvättas krämen bort och du får din Filler behandling. Kontrollbesök bokas ca 2-4 veckor efter din behandling. Innan du går får du med dig skriftlig information om vad som är viktigt efter Fillerbehandling.

Läppar före efter med text2

Vilka delar av ansiktet/kroppen kan man behandla med Filler?

Läppar

Ansiktslyft

Nasolabiala veck (veck mellan ansikte och mun)

Insjunkna kinder

Panna (med speciella preparat och mikrokanyl-teknik)

Kindben

Haka

Djup rynka mellan ögonbrynen (som inte vill gå bort med Botox)

Marionettlinjer (bredvid mungiporna, ”sura mungipor”)

Lyfta kanterna på läpparna (så att man ser lite gladare ut)

Ärr

Gropar ”hål” i huden efter akne

Händer

Hals-veck

Dekolletage-veck

Små veck och rynkor

Läppar Juvederm Ultra 3

And. läppar från sidan collage

läppar obl hö

ansiktslyftet

Gör det ont att få Filler?

Behandlingen brukar upplevas som relativt smärtfri. Bedövningskräm ingår i alla Filler behandlingar på Zenidra Kliniken och de flesta tycker inte att det gör ont om de bara har fått sitta med bedövningskräm tillräckligt länge. Det finns även bedövningsmedel i själva sprutan på alla Juvederm Fillers som gör behandlingen så bekväm som möjligt.

Själva behandlingen tar ca 5-15 minuter, beroende på hur många ansiktsområden du väljer att behandla. Det går bra att kombinera Fillers och Botox behandling, men inte på samma område i ansiktet under samma besök.

Man kan känna att preparatet fyller ut huden inifrån och vara öm i några dagar efter behandligen. Det går bra att ta smärtstillande tabletter med Paracetamol (t ex Alvedon) både före och efter. Däremot inte Ipren, Aspirin eller andra preparat som innehåller acetylsalicyrsyra (det ökar blödning och kan ge blåmärken).

Andr.läppar.collage

Läppar Juvederm Ultra 3

fh

Finns det biverkningar eller oönskade reaktioner?

Icke permanenta fillers som Juvederm betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar.

Det är vanligt och helt normalt att du blir röd, svullen, öm eller får blåmärken i området som behandlats. De här reaktionerna försvinner vanligen av sig själva inom några dagar. I enstaka fall sitter blåmärkena och svullnaden kvar i ca 3 veckor. Blåmärken och svullnad kan undvikas med att sova med huvudet högt och lägga på kyla de första 2-3 nätterna samt undvika nikotin (framförallt rökning) veckan innan och efter behandling. Kräm med Arnica kan användas för att minska svullnad och blåmärken.

Huden i det behandlade området kan även bli irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående. Det är mycket sällsynt att få en allergisk reaktion av Juvederm då det innehåller hyaluronsyra som liknar kroppens egna, däremot kan huden bli irriterad av desinfektionsmedlet man använder både före och efter för att tvätta huden. Juvederm Fillers innehåller bedövningsmedel som liknar det tandläkare använder, så om du är allergisk mot bedövningsmedel bör du inte behandlas med Juvederm Fillers. Allergi mot bedövningsmedel kan leda till en kraftig allergisk reaktion.

Infektioner kan alltid uppkomma där huden penetreras. Asymmetri och ojämnheter förekommer men kan oftast masseras och jämnas ut. Du måste massera området med Filler den första veckan (viktigaste de första 2 dygnen) för att få ett jämt resultat utan klumpar, men massera inte för hårt för då kan du trycka ut Fillern (följ instruktionerna du får av din behandlare). Produkten bryts ner av kroppen så eventuella ojämnheter försvinner även med tiden.

Att spruta in ett preparat i kroppen medför alltid en risk och du bör vara helt säker på att du önskar få behandlingen utförd då det handlar om en skönhetsbehandling och inte en livsnödvändig medicinsk behandling. Det tar flera månader för preparatet att metaboliseras så du kan inte ångra dig efter att  behandlingen är utförd. Du måste vara beredd på att biverkningar och komplikationer kan förekomma och känna att du kan hantera en sådan situation psykiskt om det skulle inträffa. Om du är osäker på om du vill genomföra behandlingen är det alltid bättre att vänta tills du känner dig helt säker.

Läppar före och efter med text

rynka vid mungipan Collage

PicMonkey Collages

PicMonkey Collage3

Hur länge syns effekten efter Fillers?

Resultatet av en enda behandling syns omedelbart och varar mellan ca 6-24 månader beroende produkt, kroppens egna ämnesomsättning, levnadsvanor, om du röker, solar, tränar osv.

Effekten håller i sig längre om du kommer på återbehandling inom 3-9 månader. Det brukar vara individuellt när återbehandling blir aktuellt. När det gäller läppar rekommenderar vi att du gör en återbehandling av läppar efter ca 3-6 månader. Med nasolabiala veck kan du komma på återbehandling efter ca 5-7 månader.

Har det gått ett år så behövs förmodligen en ny behandling. Det varierar hur mycket preparat som behövs sprutas in efter ett år, hos vissa kan man behöva mindre, hos andra gör man om samma behandling och hos vissa personer där huden har hunnit åldras mycket under året behöver man kanske spruta in lite extra.

Nasolabiala voluma Collage

nasolabiala Collage

lyfttt

Vad kostar en Filler behandling?

Priserna varierar på marknaden. Zenidra Kliniken ligger i Oxie (precis utanför Malmö) och kan därför erbjuda mycket lägre priser än i Malmö centrum där hyrorna tvingar konkurrenterna till höjda priser. För aktuella erbjudanden se vår PRISLISTA.

Få 5% rabatt på ditt nästa köp i Zenidra online butik!

Gäller självklart även presentkorten för Fillers:)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:
* visar nödvändig informationNedanför kan du se Youtube filmer om Fillers (på engelska).

Zenidra Kliniken

Tycker du om detta? Dela då vidare :)