Radiofrekvens Microneedling Malmö

Fraktionell Radiofrekvens eller Radiofrekvens Microneedling  utförs av läkare på Zenidra Kliniken i Malmö. Det är en mycket effektiv metod som föryngrar, bygger om och lyfter huden.

I takt med att vi blir äldre tappar huden sin elasticitet och vi får rynkor och slappare hud. Det är även vanligt att huden på magen efter en graviditet är slapp och rynkig. Med RF blir huden blir uppstramad, rynkor och djupa veck reduceras. Du kan uppnå ett ansiktslyft utan kirurgi och ansiktets konturer återfår sina former. Noggrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i huden med minimalt invasiva mikronålar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Screenshot 2023-04-24 at 15.17.02

RF föryngrar, bygger om och stramar upp huden:

 

– Ansikte, hals, dekolletage

 

– Rynkor under ögonen

 

– Svårbehandlade ärr i kombination med PrP, akneärr

 

– Bristningar, även gamla bristningar i kombination med PrP

 

– Gravidmage i kombination med PrP och vitamincocktail

 

– Lös hud efter viktnedgång

 

– Rumpa, mage 

 

– Överarmar och lår

 

– Knä

 

– Minskar porer

Screenshot 2023-04-24 at 15.19.54

Behandlingen görs vanligtvis i serie en gång i månader och hur många gånger som krävs beror på din hud samt området som ska behandlas.

Exempel på hur många gånger som behövs:

Rynkor och lyft: 3-5 gånger

Bristningar: 6-8 gånger

Mindre akne ärr: 4-6 gånger

Ärr: 6-8 gånger

Minskning av porer: 1-3 gånger

När syns resultatet?

Det första resultatet är synligt omedelbart och huden känns genast stramare för att kollagenfibrerna drar ihop sig av värmen. Den effekten släpper vanligtvis inom 2 veckor och cellförnyelsen sätter igång och pågår mellan 4-12 månader vilket krävs för att huden ska tillverka nya och starka kollagen och elastinfibrer. Resultatet efter avslutad kur kan tidigast bedömas efter 6 månader och varierar beroende på ursprungsformen av din hud, ålder, livsstil, efterbehandlingsrutin, hormoner, mm. Då vår hud och föryngringsförmåga är mycket individuell kan man aldrig säkert garantera vilket slutresultatet blir, men vår erfarenhet och studier har visat mycket goda resultat med RF – särskilt i kombination med PRP.

Hur länge håller resultatet?

Resultatet består i flera månader och upp till 5 år om du upprätthåller resultatet ca varannan till var tredje månad. För att få ett långt och varaktigt resultat ska du följa läkarens rekommendationer. Det är mycket viktigt återfuktning av huden minst morgon och kväll efter RF med anpassad efterbehandlings-kräm.

Hur går behandlingen till?

En handenhet med mikronålar kopplad till en dator läggs emot huden. Du känner en pirrande värme i huden, men den avtar omedelbart efter att behandlingen upphört och medför på sin höjd en lättare rodnad. Behandlingen arbetar genom att hetta upp den djupa delen av hudens kollagen och bindväv, underliggande muskler och din fettvävnad.

Finns det biverkningar?

Vanliga och normala biverkningar är:

RF är en mycket säker behandling och det är sällsynt att få biverkningar och komplikationer. Det är normalt efter behandlingen att hetta, rodnad, svullnad, små blåsor och stickningar kan framträda. Det kan pirra lite i huden efteråt men försvinner oftast inom några timmar. Vid större behandling bör man räkna med små röda prickar och vätskande, lätt irritation på de behandlade områdena, ungefär som efter en rejäl solbränna. Det är mycket viktigt att du inte solar i minst en vecka efter behandlingen. Använd solskyddsfaktor 50 varannan timme om du ska vara ute i solen. Du kan först använda makeup dagen efter behandlingen. Det är normalt att huden börjar flagna ett par dagar efter behandlingen. Det tar vanligtvis 1-3 dagar innan huden återhämtar sig men tiden kan variera från person till person, mycket sällan tar det upp till 2-3 veckor. Att känna något efter behandlingen är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. Komplikationer: Huden bli infekterad om du inte tar hand om den efter behandlingen. En mycket sällsynt biverkning med de äldre Thermage maskinerna var är att kollagenet producerades något ojämnt så hudstrukturen kunde kännas ojämn, men detta är extremt ovanligt med dagens moderna maskiner och har aldrig hänt oss på Zenidra Kliniken. En biverkning vid alla skönhetsbehandlingar är att effekten av behandlingen kan upplevas vara mindre än förväntat.

Screenshot 2023-04-24 at 15.24.03

Gör det ont?

Det är individuellt hur smärtkänslig man är men de flesta tolererar behandlingen mycket bra och behöver ingen bedövning. Om du vid första behandlingen upplever smärta kan man vid nästa behandling använda bedövningskräm, men vi undviker det helst för att bättre kunna bedömma effekten av behandlingen under tiden vi behandlar.

Vad ska jag tänka på innan behandling med Radiofrekvens Microneedling?

Läs igenom om vem som inte ska utföra behandlingen. Kom ihåg att resultaten tar tid och är individuella. Planera din första behandling så att du har minst en dags återhämtning – vissa behöver ingen återhämtning alls medans andra kan behöva tid. Det går bra att ta Alvedon (Paracetamol) en timme innan behandlingen för att behandlingen ska kännas ännu mer bekväm. Undvik blodförtunnande mediciner och smärtstillande som Ipren, Treo, Aspirin, Omega 3 mm en vecka innan behandling för att inte blöda och få blåmärken. Vi använder inte bedövningskräm vid första behandlingen då vi behöver veta vad du känner under behandlingen. Skulle du tycka att det gör mycket ont kan man överväga bedövningskräm vid nästa behandling. Behandlingen utförs av läkare med lång erfarenhet i Estetisk medicin på Zenidra Kliniken i Malmö (Oxie). Du får gärna boka konsultation med läkaren innan du gör behandlingen, konsultationen dras av om du sedan bestämmer dig för att göra behandlingen.

RF eller HIFU för ansiktslyft?

Vi erbjuder båda behandlingarna på Zenidra Kliniken i Malmö då de har lite olika användningsområden. Båda behandlingarna lyfter och stramar åt huden och används vid ansiktslyft, lyft av hals och dubbelhaka.  HIFU är högfrekventa ultraljudsvågor som når djupare ner i vävnaden (max 4,5mm djup) i SMAS lagret och hoppar över det översta hudlagret, vilket gör att ingen alls återhämtning krävs. HIFU lämpar sig bäst när man är över 40 år gammal och behöver ett rejält lyft av ansikte och hals eller upplösning av fett i dubbelhaka utan att behandla smårynkorna i hudens översta lager.  RF använder små nålar för att nå ner i huden på max 3mm djup där radiofrekvensvågor hettar upp huden för att få igång cellernas förnyelseprocess. RF lämpar sig därför bäst på personer från 18 år som behöver förbättra hudens kvalitet, behandla rynkor, ärr och bristningar. Du kan även få ett lyft men inte lika starkt som vid HIFU. När det gäller att behandla rynkor kring ögonen och munnen är RF i kombination med PRP överlägsen alla andra behandlingar.

Vem får inte behandlas?

 

Om du tar mediciner som som påverkar känslighet för ljus eller ändrar metabolismen i huden. Till exempel antibiotika, cortison, blodförtunnande medel.

 

Hudtumörer i det behandlade området.

 

Herpes simplex i det behandlade området.

 

Risk för keloidbildning, tidigare bildat fula ärr efter skada.

 

Graviditet

 

Epilepsi

 

Oreglerat högt blodtryck, hjärtsjukdom

 

Astma

 

Blödningssjukdom

 

Inflammation eller skada i behandlingsområdet

 

Immunologiska sjukdomar och problem med sköldkörteln

 

Metall och inplantat nära behandlingsområdet (t ex metall tand), Pacemaker

 

Diabetes typ 1

 

Känselrubbningar

 

Psykiska problem och orealistiska förväntningar

 

Infektion i kroppen, feber

Screenshot 2023-04-24 at 15.27.32

Vad ska jag tänka på efter behandling med RF?

Efter behandlingen bör du undvika direkt solljus, solarium, bastu, alkohol, rökning och stark mat i 7–10 dagar. Smörj huden morgon och kväll med anpassad efterbehandlingskräm. Du får individuella råd för just din hudtyp av vår läkare under behandlingen. Du kan känna dig varm och känna lite stickningar, svullna upp och vara röd. Använd inte makeup förrän dagen efter. Det är normalt huden blir torr och flagnar något de första två veckorna efter behandling – se till att återfukta huden ofta.

Vår maskin

Heter Thermage RF Microneedle och är godkänd av FDA, ISO och CE. Det är en högteknologisk helt ny skönhetsmaskin inköpt till Zenidra Kliniken i Malmö (Oxie) i slutet av maj 2018.

RF + andra behandlingar

Men åldern minskar kroppens förmåga att producera kollagen och elastin. Personer med hudkvalitet över 35-40 år kan öka resultatet genom att stimulera huden ytterligare med PRP, Mesoterapi, Laser, Kemisk hudföryngring, LED Mask och lyftande ansiktsbehandlingar. 

Vid behandling av ärr, bristningar, mörka ringar under ögonen, pigment och mycket slapp hud bör RF kombineras med PRP.

När kan jag göra andra behandlingar?

PRP görs bäst direkt efter. Mesoterapi, Botox och Fillers kan göras tidigast efter en vecka.

Fördelar med RF vs kirurgi:

 

– Billigare

 

– Du behöver inte ta ledigt från jobbet så du sparar mycket pengar

 

– Snabbare

 

– Mycket mindre smärtsamt

 

– Inga av de biverkningar som kan uppstå efter kirurgi

 

– Ingen – kort återhämtningstid

 

– Lämpligt för fler personer

 

– Lämnar inte ärr som vid kirurgisk tummy tuck för gravidmage, ansiktslyft eller ögonlockskirurgi

Varför ska du välja RF på Zenidra Kliniken i Malmö istället för andra behandlingar:

 

– Ingen annan metod behandlar små rynkor under ögonen lika effektivt. Behandlingen är guldstandard när det gäller gravidmage och ärr, särskilt i kombination med PRP behandling.

 

– RF är den enda behandlingen som är effektiv på att behandla gamla bristningar.  Både RF och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med RF finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar.

 

– RF är den närmsta icke invansiva metoden med resultat som kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

 

– Behandlingen stimulerar din egna hud till en naturlig föryngring genom cellförnyelse och produktion av kollagen och elastin till skillnad från Botox och Fillers som endast maskerar symptomen på slapp hud och rynkor.

 

– Behandlingen kan göras året om.

 

– Behandlingsresultatet blir bättre över tid med RF till skillnad från Botox och Fillers som istället går ur kroppen efter några månader.

 

– Du kan välja hur många behandlingar du önskar att göra.

 

– Behandlingen tolereras väl och bedövning kan användas om du är mycket smärtkänslig (burkar inte behövas).

 

– RF på Zenidra Kliniken i Malmö är mycket prisvärd i jämförelse till liknande behandlingar på andra kliniker.

 

– Behandlingen utförs av en erfaren och försäkrad läkare i Estetisk Medicin så att du ska känna dig säker.

Boka tid

Zenidra Kliniken