HIFU Vagina föryngring /vaginal tightening Malmö

Vaginal HIFU är den senaste tekniken för föryngring och uppstramning av vaginan. Med åldern börjar kollagen-fibrerna i vaginan att förlora elasticitet. Vaginal tightening förbättrar spänsten hos vaginala vävnader med hjälp av högintensivt fokuserat ultraljud (HIFU) som är en mycket effektiv behandling vid ombyggnad av hudens kollagen och elastin fibrer.

HIFU vaginal-maskinen klassifieras som skönhetsutrustning som används för att lösa problem med vaginal avslappning för kvinnor. Den  icke-invasiva behandlingen återställer utseendet och funktionen av det vaginala området, resulterar i snabb återhämtning, är enkel och smärtfri.

Behandlingen passar bäst dig som är över 25 år med mild-måttlig slapphet i vaginan, t ex efter vaginal förlossning. Vaginal uppstramning (tightening) är till för dig som önskar föryngra din vagina och/eller återgå till hur din vagina kändes när du var yngre. 

Behandlingen är även bra för dig som är äldre och känner att slappheten påverkar ditt liv genom att du t ex kissar på dig lite när du nyser eller hostar. En uppstramning med HIFU är inte lika effektiv som en operation, men kan vara ett mildare alternativ för dig som ännu inte behöver en operation, för dig som väntar på operation eller inte vill/kan opereras. 

Effekter:

1. Kraftig vaginal åtdragning och stärkande effekt för att förbättra sexlivet

2. Ökad vaginal smörjning och minskad torrhet

3. Omfattande förbättring av vaginal hälsa

4. Förbättrad vaginal känslighet 

5. Föryngring genom cellförnyelse

6. Resultatet efter en ända behandling kan hålla i 2 år!

Hur går behandlingen till:

Under första konsultationen får du ett läkarsamtal och läkaren gör en vaginal undersökning för att se om HIFU är rätt behandling för dig.

Om allt ser bra ut kan behandlingen genomföras i samband med konsultationen.

Först ser läkaren med spekulum hur din vagina och livmoderstapp ser ut. Skulle du ha en infektion så undersöker läkaren om det är baktera eller svamp som orsakar infektionen. Du får recept och din HIFU behandling skjuts fram tills du är frisk. Om allt ser fint ut vid undersökningen mäter läkaren hur tight din vagina är med en apparat som förs in i vaginan och läser av spänningen i väggarna. Resultatet sparas för att kunna jämföras med hur tight du är direkt efter behandlingen och sedan vid kontrollbesöket 2-4 månader senare.

Själva HIFU behandlingen består av att läkaren för in ett munstycke i vaginan som liknar det man använder vid intravaginellt ultraljud. Läkaren ställer in styrkan och börjar med låg styrka tills du känner något. Det ska inte göra ont men kännas litegrann, oftast känns det som värme. Med hög precision värmer Vaginal HIFU upp vävnaden i vaginan till cirka 43 grader på det exakta det djup man vill påverka, 3mm vid mindre slapphet och 4,5 millimeter vid större slapphet. Värmen når de inre skikten (SMAS) av dina vaginala vävnader utan att påverka det yttersta hudlagret, därför känns behandlingen nästan inte alls och där finns ingen återhämtningstid behövs som vid t ex laser som förstör även det yttre skiktet av vävnaden. Du kan återgå till ditt arbete och vardagsysslor redan samma dag och ha sex igen efter två dygn.

Behandlingen med undersökning tar ca 40-60 minuter varav själva HIFU behandlingen tar ca 20 minuter. Behandlingen är för de flesta helt smärtfri. Du känner endast en lätt känsla av värme. Uppvärmningen ger en biologisk stimulering som åstadkommer djup huduppstramning, kollagennybildning och cellförnyelse.

Du får information av läkaren vad du behöver tänka på och hur du ska träna för att få ut mest av behandlingen.

När får jag effekt?

Det tar tid för din kropp att producera nytt kollagen och bygga om vävnader, så slut-effekten uppnås först efter ca 4-6 månader. Vid mild slapphet räcker 1-2 behandlingsomgångar. Vid större slapphet kan man göra behandlingen fler gånger med 3 månaders intervall.

Efter 4-8 veckor kan du komma för din andra behandling som ser precis likadan ut som den första, men vävnaden värms nu upp med ett annat munstycke på ett annat djup.

Resultaten av behandling varierar och kan ej garanteras då orsakerna och graderna av vaginal slapphet är många, men de flesta känner en märkbar effekt av behandlingen inom 4-6 månader och oftast tidigare.

Varför blir man slapp i slidan:

Största orsakerna till löshet i vagina orsakas av dålig cellförnyelse och översträckning av vävnader som generellt orsakas vid graviditet och förlossning. Kroppen försöker reparera skadorna som orsakas vid förlossningen men misslyckas med att återskapa fast form och fasthet.

– Brist på fasthet främjar löst grepp vid sex.

– Slapphet i vaginan kan orsaka frekventa infektioner och torrhet. 

– Dålig blodflöde mot kvinnans könsdel är en av de viktigaste orsakerna till lös vagina, det saktar ned generation av celler. När cellgenerering är långsam försvagar det vävnaderna och gör väggarna lösa och tråkiga. Torrhet orsakad på grund av dålig slemkörtelfunktion orsakar också slöhet i väggar. Dåligt blodflöde mot kvinnors könsorgan reducerar immunförsvarets räckvidd. Detta gör att infektioner och allergener kan attackera och orsaka problem. Frekventa allergier och infektioner orsakar frekvent inflammation och sänker blodflödet och gör väggarna lösa och tråkiga genom att minska kollagenfibrerna. 

– Infektioner och allergier kan också uppstå på grund av svagt immunförsvar och dålig hygien som också är en av de vanligaste orsakerna till lös vagina. 

– Kvinnor som använder IUD eller använder p-piller för att förhindra graviditet, tar lugnande medel för att behandla sömnlöshet eller lider av stress har också dålig hormonal utsöndring och mindre blodflöde som är vanliga orsaker till lös vagina. 

– Långa sitta timmar, fetma och klimakteriet är andra orsaker till lös vagina eftersom dessa också begränsar blodflödet mot kvinnliga genitalområdet. Effekterna av dessa problem minskar utbudet av näring och syre till celler och främjar deras död i snabb takt. Detta orsakar svaghet i vävnader och utarmar vaginal fasthet.

Vaginal avslappning ger mindre grepp över manliga organ och kvinnor känner inte känslan under samlag. Detta förhindrar mot sexuell vilja som kan leda till frigiditet hos kvinnor. Frigiditet pushar en kvinna för att undvika sex och komplicerar problemet ännu mer. Detta tillstånd skadar förhållanden också och sätter också en kvinna i negativ känslomässig status.

Denna Vaginal HIFU behandling för lös vagina fungerar inom några minuter så att en kvinna kan få glädje. Efter 1-3 behandlingar blir resultaten bättre och bättre och över en tidsperiod ger naturlig täthet och smidighet. 

Vaginal föryngring/tithening gör vaginala väggarna hårdare för att ge ett ordentligt grepp över manliga organ och släppa smörjning för att ge sensationell penetration.

Vad ska du tänka på innan behandlingen?

Du ska inte ha mens under behandlingen

Om du har flytningar/infektion så måste detta behandlas först. 

Ta inte blodförtunnande mediciner (Ipren, Aspirin, Waran, etc. en vecka innan behandlingen. Paracetamol (Alvedon) får bra.

Undvik alkohol en dag innan behandlingen.

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid. HIFU är en mycket säker metod som inte ger biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling. 

Normala biverkningar är: Ökad rodnad, lite svullnad, lätt känsla av obehag/irritation, små röda märken på huden vid PRP.

Obehag kan kännas under behandlingen och som mest 2-3 timmar efter, men brukar avta nästa dag. Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Att känna något efter behandlingen är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. En risk är att du inte får så stark effekt som du hade hoppats. Orsakerna och graderna av vaginal slapphet är många och därför kan ett exakt resultat inte realistiskt garanteras, men de flesta känner en märkbar effekt av behandlingen.

*Forskning som vi granskat har inte visat några långvariga biverkningar.

Vad du ska tänka på efter behandlingen:

Inget sex på 2 dygn

För att få maximal effekt följ läkarens rekommendation och träna musklerna i vaginan med hjälp av kulor och knipövningar

Undvik bad och bastu (hög värme) i 2 dagar

Undvik mycket stark mat, mycket koffein och alkohol i 2-7 dagar.

Vaginal HIFU tillsammans med PRP

HIFU Vaginal Tightening kombineras ofta med PRP för att föryngra det intima området. PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) är en vetenskapligt bevisad föryngrande behandling. Genom tillväxtfaktorer i vårt egna blod stimuleras hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Slidöppningen kan behandlas med PRP för att effektivt främja bättre spänst, hudkvalitet, minskar torrhet, minska infektioner och förbättra sexlivet. En version av vaginal PRP kallas O-Shot (Orgasm Shot). Då behandlas speciella delar runt urinöppningen, klitoris samt slidingången för att öka sexlusten, njutningen och orgasmens styrka.

Torrhet uppstår oftast på grund av dålig hormonsekretion och är också anledningen till att man kan bli slappare. Slemhinnor utsöndrar vätskor regelbundet för att hålla vaginan fuktig. Denna fukt skyddar från bakterier och andra smittämnen och håller vaginan ren och smidig. PRP är en revolutionerande behandling som snabbt och effektivt återskapar bättre fukt i vaginan. 

PRP ökar även kärlbildning som ger bättre blodflöde till de intima delarna. Detta ökar sexlusten, höjer njutningen och ger starkare och snabbare orgasmer. 

Fakta:

– Ungefär 1 av 20 kvinnor har svårt att få orgasm, vilket kan vara så frustrerande att man avstår från sex. PRP gör det möjligt att återgå till ett hälsosamt och lustfyllt sexliv.

 • Upp till 10% kvinnor lider av verklig fysisk smärta vid sex. Denna smärta är inte orsakad av dålig smörjning eller vaginala spasmer. – 
 • Orsakerna till smärtan kan vara många. PRP i slidöppningen hjälper till att lindra smärtan vid sex.
 • För kvinnor är oförmågan till fysisk upphetsning ofta orsakad av otillräcklig vaginal smörjning. Problemen kan också vara relaterade till ångest eller otillräcklig stimulering. Dessutom undersöker forskare hur blodflödesbesvär som påverkar vagina och klitoris kan bidra till upphetsningsproblem. PRP ökar även kärlbildning som ger bättre blodflöde till de intima delarna. Detta ökar sexlusten, höjer njutningen och ger starkare och snabbare orgasmer.

Hur går behandlingen med PRP till? 

Du behöver vara frisk för att utföra behandlingen och ha gärna med blodprovsvar som din läkare på Zenidra Kliniken kommer att gå igenom för att se om behandlingen är lämplig för dig. Vi vill gärna veta ditt Hb samt Trombocyter för att se om ditt blod har tillräcklig halt av celler för att framställa verksam PRP lösning. Är du helt frisk så är blodprov innan behandlingen inte ett krav, men det kan vara bra för dig att veta att ditt blod har god nog kvalitet för att ge dig en effektiv behandling. Blodprov kan du ta på vårdcentralen om du har en medicinsk anledning för detta, annars är det smidigt och enkelt att ta blodprov genom Werlabs. 

Efter att du och läkaren på Zenidra Kliniken i Malmö (Oxie) fyllt i din journal och du har fått svar på frågor fyller du i ett samtycke för behandling med PRP. Ett blodprov tas med två provrör. Blodet körs i en maskin som delar de olika delarna av ditt blod. Läkaren tar sedan ut den näringsrika delen av blodet som innehåller trombocyter, stamceller och tillväxtfaktorer. Sedan görs din HIFU behandling och när den är klar sprutar läkaren in PRP i huden på behandlingsområdet med en mycket tunn nål med ett par stick. Om du är smärtkänslig kan man lägga på bedövningskräm innan så känns inte behandlingen så mycket.

Kontraindikationer vid både HIFU och PRP behandling:

Patienter med lågt antal blodplättar, anemi 

Infektion i behandlingsområdet

Diabetes typ 1

Känselnedsättning/rubbning

Tendens till Keloid och/eller ful ärrbildning

Cancersjukdom

Graviditet

Autoimmun sjukdom

Rubbning i sköldkörtelfunktion (ger sämre behandlingsresultat)

Blödarsjuka

Leversjukdom

Stor prolaps som bättre behandlas med operation

Orealistiska förväntningar

Svår pågående psykisk sjukdom

Behandling med blodförtunnande mediciner (Waran, Heparin, Aspirin, mm.)

Fördelar med Vaginal HIFU tightening:

Bättre sexliv

Större självförtroende

Minskar mild till måttlig inkontinens med i genomsnitt 60%. Att kunna sova sig igenom hela natten eller kunna gå ut utan mensskydd är guld värt för den som har lidit av att kissa på sig!

Enkel, effektiv och snabb behandling

HIFU i Malmö utförs av läkare med utbildning, certifiering i Estetiska injektioner samt försäkring på Zenidra Kliniken som är en IVO registrerad klinik.

för att du ska känna dig trygg och få ut det mesta av behandlingen

Gynekologisk undersökning och bedömning ingår

Objektiv mätning av trycket i din vagina innan och efter behandlingen ingår

Krävs ingen återhämtningstid till skillnad från operation eller laser

Kan göras som underhållsbehandling

Säker metod

Snabb behandling som kan göras under lunchrasten

Smärtfritt – ingen bedövning behövs

Resultat märks direkt efter behandlingen och blir ännu bättre med tiden

Tydlig förbättring av vaginal hälsa

Resultatet efter en behandling kan hålla ända upp till 2 år!

Prisvärt

Fördelar med Vaginal HIFU tightening + PRP:

 • Återfuktad och elastisk hud på intima områden som annars endast kan behandlas framgångsrikt med hormoner (vaginan efter klimakteriet eller hos personer som genomgått könskorrigering).
 • Ökad sexlust och njutning
 • Starkare orgasm
 • Perfekt för dig som lider av torrhet pga klimakteriet och inte kan eller vill ta hormoner
 • Skonsam, naturlig och effektiv behandling för dig som lider av torrhet i slidöppningen med smärtsamt sex eller infektioner som följd.
 • O-Shot och Vaginal PRP utförs i Malmö av Leg. Läkare med utbildning, certifiering i Estetiska injektioner samt försäkring på IVO registrerad klinik.
 • Starkare effekt än vid enskild behandling med HIFU eller PRP.
 • Billigare att göra behandlingarna i kombination än var för sig.

Boka tid