Permanent hårborttagning

Screen Shot 2018-02-07 at 10.57.37

Att tänka på innan behandlingen

Behandlingen fungerar bäst på ljus hud med mörkt hår. Färgskillnad mellan hud och hår måste synas.

 

Vi använder oss av Laser/SHR/OPT/E-Light med våglängden 640nm och ställer in maskinen individuellt för varje kund.

 

Du får absolut inte vara solbränd under behandlingen och inte heller sola en månad före och efter. Annars riskerar du att få fula pigmentfläckar. Vi rekommenderar inte behandlingen för mörkhyade då de lättare bränns av lasern.

 

Du ska komma nyrakad till behandlingen (kvällen innan är bäst).

 

Är det verkligen permanent? Det kallas för det men egentligen kan man aldrig garantera att allt hår är borta för alltid. Det kommer säkert att bli mindre hår, men att bli 100% hårfri resten av livet efter en behandlingsserie är inte realistiskt.

 

Använder du vårt efterbehandlingsserum regelbundet varje dag ”Dr Cyj Less Less Serum” (finns att köpa på kliniken), så kommer du att uppnå bättre resultat snabbare.

 

Hur många behandlingar som du behöver för att bli hårfri och nöjd är inte möjligt att svara på i förhand. Vissa reagerar mycket starkt och är näst intill hårfria efter 6 behandlingar, andra behöver 12 behandlingar eller mer. Det finns tyvärr ingen gyllene regel utan man får pröva sig fram. Det ska gå minst 3 veckor innan nästa behandling. Bäst är att göra behandling mellan 4-6 veckor.

 

Hårväxten minskar med ca 30% efter varje behandling. Slutresultatet som man bör känna sig nöjd med är ca 80% mindre hår.

 

Tänk på att komma i tid! Är du sen hinner vi inte behandla som planerat men priset förblir detsamma.

 

Behandlingen gör inte ont på de flesta, men är man mycket känslig kan det upplevas som små stick som är obehagliga. Om du tar en Alvedon en halvtimme innan behandlingen så känns det ännu mindre.

 

Du behöver ha fyllt 18 år. Ta med leg.

 

Betalning sker kontant (ta med så jämna pengar som möjligt) eller med Swish. För att kunna hålla låga kostnader har vi valt att inte ha kortterminal som alltid tar en viss procent av betalningen.Det finns bankomat i Oxie Centrum, ca 15 min promenad bort (eller 2 minuter med bil).

Screen Shot 2018-02-07 at 11.01.51

Vilka tillstånd ska inte behandlas?

Graviditet och amning

Infektion/sår vid behandlingsområdet

Hudtumörer

Grov känselnedsättning, Diabetes typ 1

Över misstänksamma födelsemärken (har du oroväckande födelsemärken måste du först få det kontrollerat på Vårdcentralen)

Dysplastisk nevussyndrom

Keloid tendens

Epilepsi

Vitiligo

Fotosensiterande mediciner som t ex: roacutan/acne medicin, Retinol, antibiotika den senaste månaden, hjärtmedicin som ACE-hämmare *Det finns flera hundra läkemedel och även ämnen som till exempel aromatiska oljor och födoämnen, som kan verka fotosensiterande.

Tidigare reagerat med hyperpigmentering t ex vid ärr eller brännskada

Orealistiska förväntningar

Annat som kan påverka resultatet:

Hormonell obalans

PCO

Preventivmedel

Förekommer biverkningar?

Det är mycket sällan man får biverkningar. Risken finns tyvärr alltid att man kan bli bränd och få blåsor. Skulle detta hända är det mycket viktigt med god skötsel av skadan för att inte få permanent förändring i huden.

Det är normalt att man kan känna sig varm, ha lite rodnad, kännas som att man varit i solen, ha lätt klåda. Detta försvinner inom några dagar. Det går bra att använda samma produkter som vid solbränd hud om detta skulle uppstå.

I sällsynta fall kan huden övergående bli lite ljusare eller mörkare(hyperpigmenterad). Denna hyperpigmentering är övergående och försvinner efter någon eller några månader.

Tycker du om detta? Dela då vidare :)