Varför varierar priset mellan HIFU behandlingar i Malmö?

HIFU står får Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud och är en icke kirurgiskt behandling som stramar åt lös hud och vävnad samt gör huden tätare. Behandlingen är väldigt effektiv för att ge lyft och forma kroppen om den utförs av HIFU-tränad och erfaren läkare med rätt maskin.

Då resultaten är så bra har behandlingen exploderat lavinartat i Malmö de senaste månaderna och många nya behandlare dyker upp på marknaden. Priserna varierar och du som kund behöver känna till varför vissa behandlingar är dyrare än andra.

Hur dyr eller billig behandlingen med HIFU är beror egentligen på en sak: kvalitet.

Det finns HIFU-liknande svaga maskiner som används av hudterapeuter och sjuksköterskor som inte kommer att ge samma effekt som en stark modern maskin som används av en läkare. 

En leg. läkare har minst 7 års utbildning + utbildningar inom Estetisk Medicin. Ett helt år studeras anatomi – läran om var nerver ben, vävnader osv sitter exakt. Detta är kunskap som är nödvändig för att säkert kunna utföra en HIFU behandling med rätt styrka utan att skada ben och nerver. Utöver detta har läkare en annan typ av försäkring än t ex en hudterapeut.

Kostnaden beror även på antalet impulser. Du kan få ett HIFU ansiktslyft för t ex 8500kr eller 3500kr, båda av läkare, men det som kommer att skilja de åt är antalet impulser, maskinens styrka och läkarens erfarenhet med HIFU behandlingar. 

På Zenidra Kliniken i Malmö har vi valt att inte snåla på impulserna och erbjuder därför inte de billiga HIFU behandlingarna med lågt antal impulser. Det lönar sig inte i längden om patienten inte får resultat. Dessutom är vi den första kliniken i Malmö med HIFU behandling och därför har vi längst erfarenhet. De enda som får använda HIFU maskinen på vår klinik är specialutbildade läkare med försäkring.

Så innan du bokar HIFU behandling fundera över dessa saker:

  • Utförs behandlingen verkligen av läkare? Be om leg. nr som du kan kontrollera med Socialstyrelsen, det finns tyvärr de som falskt utger sig för att vara läkare i skönhetsbranschen.
  • Vill du att behandlingen ska ge resultat? Snåla då inte med impulser. Ett ansiktslyft under 6500kr kommer troligtvis inte ha rätt antal impulser för att ge dig synlig skillnad. 
  • Har kliniken som erbjuder behandlingen ständigt rabatter? Varför? Är behandlingarna bra och kunderna nöjda betalar de gärna normala priser för en god effekt och kommer tillbaka med sina vänner. Så varför alla dessa rabatter?
  • Är läkaren försäkrad? Var inte blyg, det är din hälsa det gäller, fråga om att få se försäkringsbevis.
  • Är kliniken IVO registrerad? Det ökar din säkerhet som patient.
  • Hur länge har läkaren arbetat med Estetisk Medicin? Kan han/hon ge dig referenser till nöjda kunder du kan ringa och fråga om deras upplevelse?

HIFU är verkligen en fantastisk behandling som vi starkt rekommenderar för lös hud.

Lycka till med att välja rätt klinik och behandling för dig!


Boka tid


 

Tycker du om detta? Dela då vidare :)