Diamantslipning Microdermabrasion Malmö

Diamantslipning Microdermabrasion är för dig som önskar friskare och slätare hy med lyster. Vi utför en kontrollerad peeling av hudens hudlager. Behandlingen ger en piggare, fräschare hud med ökad lyster och jämnare hudstrukturer. Redan efter den första behandlingen har huden ett föryngrat utseende med renare och friskare lyster. Diamantslipning kan utföras på de flesta hudtyper förutom på på inflammerad acne och rosacea. Den går att göra allt från en ytlig uppfräschande peeling till en mer djupgående hudslipning mot ärr eller djupa linjer och rynkor.

Diamantslipning är den senaste generationen av microdermabrasion. Själva slipningen görs med ett instrument vars topp är klätt med fasta diamanter istället för lösa kristaller. Instrumentet förs med ett jämt tryck över huden. Döda hudceller sugs upp med hjälp av vakuum genom ett hål i munstyckets topp. Slipningen med diamantmunstycket är systemets huvudfunktion för slipning av det översta hudlagret. Peelingen är lämplig för grundläggande hudvård och behandling av hudproblem som acne, åldrande hud, solskador och hyperpigmentering. Med hjälp av vakuumet i munstycket sätter man igång blodcirkulationen och stimulerar nybildningen av kollagen och elastin för en ökad lyster och glöd hos huden.

Resultat du kan förvänta dig:

  • Fina linjer och rynkor blir mindre synliga
  • Trött och livlös hud blir klarare och får lyster
  • Huden blir mjuk och len
  • Förbättrad hudkvalitet
  • Bättre upptagning av aktiva ämnen i krämer och masker

Diamantslipning Microdermabrasion lämpar sig för behandling av:

  • Torr hud
  • Ytliga ärr
  • Stora porer
  • UV-skador och ojämn hudton
  • Livlös och trött hud

Hur går behandlingen till?

Huden tvättas av och slipas av en utbildad behandlare på Zenidra Kliniken i Malmö (Oxie). Hela ansiktet behandlas. Behandlingen slipar bort skadade, döda och pigmenterade hudceller, vilket resuterar i en jämnare och klarare hudton. Behandlingen påskyndar cellförnyelsen och stimulerar ny bildning av hudens kollagen och elastin. Därpå applicerar vi ett noggrant utvalt kräm.

Hur ofta?

För bästa resultat rekommenderar vi på Zenidra Kliniken i Malmö en kur behandlingar, vanligtvis 3-6 behandlingar. I en kur görs behandlingarna med 1-2 veckors mallanrum beroende på hudtillstånd.

Vill du bara ha en snabb uppfräschning där huden får en fin lyster kan du göra enstaka behandlingar. Efter varje diamantslipning blir effekten mer synlig. För att upprätthålla och stärka dem erhållna resultaten rekommenderas en slipning var 6;e – 8;e vecka.

Gör det ont?

Behandlingen är helt smärtfri. Du kan uppleva en värmande känsla i huden. Direkt efter behandlingen blir huden lite röd. Du kan få en känsla av stickningar, sveda och klåda. Symtomen försvinner snabbt, oftast inom 24 timmar. De närmsta dagarna kan huden fjälla. Det är viktigt att du använder rekommenderad kräm för att återfukta huden efter behandlingen. Din behandlare kommer att informera dig om vilken kräm som passar bäst för dig. Huden är känslig i några dagar efter behandlingen så du bör vara försiktig med att vara i solen eller utföra starka ansiktsbehandlingar.

Tycker du om detta? Dela då vidare :)