Nagelsvamp behandling med Nd:YAG Q-Swiched laser

För många har nagelsvamp blivit ett långvarigt besvär där behandling med nagellack och tabletter inte har hjälpt. Medicinsk nagellack användas i 12 månader och bara ca 25 % lyckas med behandlingen. Tabletter tas i 3 månader och många slutar i förtid på grund av ändrat smaksinne och leverpåverkan.

Innan behandlingen ska du klippa och fila ner förtjockade naglar för att få bäst effekt. Undvik läkemedel som orsakar ljuskänslighet (t.ex. Doxyferm och Tetralysal) under tre dygn innan behandling.

Vid behandlingen kan du känna en varm känsla. Om det skulle kännas för mycket pausar läkaren i några sekunder. Svampen dör under laserbehandlingen men sporerna från svampen är mer motståndsaktiga. Därför behövs en serie på 5 behandlingar med 1-2 veckors intervall. Detta för att sporerna skall växa att bli svamp som då dödas innan det bildas nya sporer igen.

Synlig förbättring tar 1-2 månader men det tar 12 månader för en stortånagel att växa ut och 6 månader för resten av naglarna.

Efter behandlingen ska du tänka på att ha tunna strumpor av naturmaterial som tvättas i 60 grader. Gå inte barfota på allmänna ytor. Tvätta fötterna varje dag och torka noga mellan tårna. Använd medicinskt nagellack från sista behandlingen tills nageln vuxit ut för att skydda mot ny infektion.

Screen Shot 2018-02-11 at 11.53.16 Screen Shot 2018-02-11 at 11.52.37

Screen Shot 2018-02-11 at 11.54.07

Se priser, tider och boka genom att klicka här:

Boka tid

Tycker du om detta? Dela då vidare :)