Hur målar man i akryl?

Jag häromdagen hittade jag en trevlig film på svenska om att måla i akryl:)

Akrylfärg torkar jättesnabbt och luktar väldigt lite. Jag använder akryl när inte vill kladda för mycket, till exempel när jag målar detaljerna på en Mandala.

Ett roligt tips är att ta en gammal tandborste, doppa i akrylfärg och skvätta ut små droppar färg med hjälp av fingret för att skapa stjärnor i en galax. Jag använde just den tekniken när jag målade min tavla Kosmisk Mandala. Klicka på länken för att se tavlan.


Målar du själv i akryl? Vad är det då du målar och varför väljer du just akryl?

Eller önskar du börja måla men undrar om någonting innan du ger dig iväg till affären för att köpa akrylfärg?

Skriv gärna en kommentar nedan och berätta eller fråga 🙂

Tycker du om detta? Dela då vidare :)