Lipolys

Lipolys är en injektionsbehandling där man injicerar ett medel som spräcker hål på fettceller och på det viset minskar mängden fettvävnad i ett behandlat område.

Man injicerar medlet i underhudsfettet med en mycket tunn nål. Behandlingen medför inget större obehag och man behöver ingen bedövning. Behandlingen tar cirka 15 minuter och man kan maximalt behandla ett område stort som två handflator per gång. Läkare som har gått speciell utbildning får utföra lipolys. Lipolys har gjorts i andra länder i drygt 10 års tid.

Mellan 10-40% av fettet i området brukar försvinna på en behandling. Slutresultat ser man efter cirka två månader. Sund kost och träning förbättrar resultatet och det är viktigt att komma ihåg att lipolys inte är en bantningsmetod utan en behandling för punktfetma.

Lämpliga områden att behandla med lipolys är kärlekshandtag, dubbelhaka,  mage och in- och utsida lår. Personen som ska behandlas bör vara frisk och inte gravid eller ammande. Tillsammans med vår läkare på Zenidra Kliniken i Malmö (Oxie) går ni igenom vilka områden som ska behandlas.

3-5 behandlingar rekommenderas med 2-3 veckors mellanrum.

Första veckan kan man uppleva svullnad, klåda och ömhet i behandlingsområdet och mindre blåmärken är ganska vanligt. På liknande sätt som efter fettfrysning och fettsugning så reagerar kroppen med inflammation i området när de förstörda fettcellerna skall tas bort. Det märker man som en liten förhårdnad i området under första månaden efter behandling. Efter cirka två månader ser man färdigt behandlingsresultat.

Det är viktigt att följa läkarens instruktioner om massage av det behandlade området efter behandlingen för att få ut det mesta av behandlingen.

För bästa resultaten kan behandlingen kombineras med RF eller HIFU behandling.

På Zenidra Kliniken i Malmö har vi många års erfarenhet av lipolys med medlet Dermaheal LL. Vid efterfrågan beställer vi även in medlet Prostrolane Inner B som används för att lösa upp måttlig till svår dubbelhaka. Båda medlen är mycket effektiva och prisvärda i jämförelse med t ex Belkyra.

Screen Shot 2018-02-16 at 12.12.31

Screen Shot 2018-01-30 at 21.32.21

Tycker du om detta? Dela då vidare :)