Laser Hudföryngring E-Light/SHR

Hudföryngring

Laserbehandling med ELight/SHR förbättrar och reparerar skadad hud och bromsar effekterna av hudens åldrande på ett mjukt, skonsamt och smärtfritt sätt.

Maskinen skickar ut ett intensivt pulserande ljus som förs ner i huden och ger din hud lyster, spänst och elasticitet. Både män och kvinnor uppskattar behandlingen.

Vanligaste områdena att behandla är:

Ansikte

Hals

Dekolletage

Händer

Hur fungerar det?

Elight/SHR föryngrar huden genom att stimulera hudens celler (fibroblaster) att bilda nytt kollagen och elastin. Intensivt pulserande ljus sänds ner genom överhuden och energin koncentreras till de djupare delarna av dermis. Ljusimpulsen leder radiofrekvensvågor ner genom huden och genererar värme som stimulerar cellerna i huden att producera mer collagen och elastin. Med mer kollagen får man en elastisk hud med mindre porer och färre rynkor och fina linjer. Behandlingen ger också en jämnare och vackrare hudton och verkar uppstramande. Dessutom förhindras nya rynkor att bildas, så behandlingen har även en kraftigt förebyggande effekt. Metoden minskar fina linjer och ger en fräschare, fastare och ungdomligare hud.

Ljuspulsarna kan liknas vid en kamerablixt, och kan kännas som ett stick eller snärt, huden känns ofta varm direkt efter pulserna, men då varje puls är otroligt kort, så det är ingen bestående känsla.

Rodnad kan uppstå men oftast avtar den inom några timmar och är helt borta inom några dagar.

Viktigt att tänka på:

Det är en skönhetsbehandling och även om behandlaren ställer in maskinen rätt och bedömer att din hud lämpar sig för behandlingen så är den mänskliga kroppen en dynamisk mekanism där allt inte kan förutses, så det är viktigt att du läser på om behandlingen innan och är medveten om risker samt vet om att du gör behandlingen på eget ansvar.

I sällsynta fall kan biverkningar som svullnad eller brännskador uppstå efter laserbehandling, men detta är högst ovanligt. En sådan brännblåsa läker inom 1-2 veckor, oftast utan några bestående ärr, men man kan förlora solbrännan på det området. I sällsynta fall ser man även pigmentförändringar i det behandlade området men de brukar normaliseras inom ett par månader.

Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling.

Du får inte sola 1 månad före och efter behandlingen. Var noga med att använda solskyddsfaktor 50 på de områden som inte kan ha täckande kläder samt följa behandlarens andra instruktioner under behandlingen. Du får inte ta av dig skyddsglasögonen under behandlingen.

Kontraindikationer för behandlingen:

Graviditet, amning, neurologisk sjukdom (epilepsi), blodsmitta, alkohol/drogpåverkan, känselnedsättning, diabetes typ 1, infektion, Dysplastisk nevussyndrom, Keloid tendens, Vitiligo, tar inte fotosensiterande mediciner som t ex: roacutan/acne medicin, Retinol, antibiotika den senaste månaden, hjärtmedicin som ACE-hämmare. Tidigare reagerat med hyperpigmentering t ex vid ärr eller brännskada. Orealistiska förväntningar, hormonell obalans, PCO, cancersjukdom.

Hur många gånger?

Hur många behandlingar som behövs beror på vilket hudproblem man vill behandla samt vilka resultat man vill uppnå. I genomsnitt krävs 3 – 6 behandlingar med ett intervall på ca 3-4 veckor men behandlingen kan upprepas fler gånger tills önskat resultat uppnås.

Kombinationsbehandlingar fungerar bäst!

För absolut bästa effekt, rekommenderas en kombinationsbehandling med:

Hollywood laser peeling (Carbon Doll) före och PrP behandling efter.

Om man förbehandlar med peeling före Elight/SHR får man bättre effekt av behandlingen. När de döda hudcellerna på ytan är borta kan ljuset från maskinen nå ner och stimulera cellerna på djupet bättre och resultatet syns snabbare. PrP behandling som man gör efter tillsätter dina egna stamceller och peptider i huden så att ny hud som växer ut är som huden du hade när du var yngre.

Man kan även göra klassisk mesoterapi istället för PrP om man föredrar det eller om man av medicinska anledningar inte kan göra PrP behandling.

Fördelar med behandlingen:

Reparerar skadad hud

Bromsar effekterna av hudens åldrande

Skonsamt

Smärtfritt

Säkert

Ger huden lyster, spänst och elasticitet

Sätter igång din huds egna anti-aging och reparations mekanism

Inga kemiska medel och produkter behövs

Din kropps egna collagen och elastin produktion ökar

Jämnare hudton

Mindre porer

Färre fina rynkor och linjer

Ungdomligare hud

Prisvärd

Boka tid

Tycker du om detta? Dela då vidare :)