Pigmentfläckar Laser (E-Light)

Screen Shot 2018-02-28 at 10.20.31

Hur fungerar borttagning av pigmentfläckar med E-Light? E-Light är en avancerad modern teknologi som kombinerar Radiofrekvens vågor (RF) med intensivt pulserande ljus (som laser men med bredare spektrum). När vi behandlar pigmentfläckar leder ljuset RF vågen till pigmentet, därför behöver vi inte använda lika hög styrka som t ex IPL som är smärtsam i jämförelse med E-Light. Värme och energi från ljuset och RF vågorna som då alstras spränger sönder melaninet (pigmentet).

Vilka områden kan behandlas?

Ansikte

Hals

Dekolletage

Händer

Även andra kroppsdelar efter konsultation med vår läkare.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

För att åtgärda djupt sittande pigmenteringar och solskador rekommenderar vi 3-6 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Man kan inte garantera full effekt då det finns hud som inte svarar på behandlingen, men detta är mycket ovanligt. Behandlingen uppfattas som väldigt smidig och det behövs ingen smärtlindring. För att bibehålla ditt resultat rekommenderar vi 3 behandlingar per år. Behandlingen kombineras mycket väl med mesoterapi mot pigmentfläckar.

Screen Shot 2018-02-28 at 09.54.58 Hur länge håller resultatet? Fläckar som tagits bort av E-Light kommer aldrig åter. Behandlingen skyddar inte mot att få nya fläckar och har man tendens att få pigmentfläckar lär man få fler med åren, men även dessa kan man då ta bort med E-Light. Vad ska jag tänka på före och efter en behandling? För att få så bra effekt som möjligt ska du inte vara solbränd eller ha solat minst 3 veckor före och efter en behandling. Vi behandlar inte solbrun hud då det kan leda till avfärgning av huden och det tar då några månader för huden att få tillbaka sin naturliga färg. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med solskyddsfaktor 50 några veckor efter behandlingen. Screen Shot 2018-02-28 at 09.53.12

Vilka tillstånd ska inte behandlas?

Graviditet och amning

Infektion/sår vid behandlingsområdet

Hudtumörer

Grov känselnedsättning, Diabetes typ 1

Över misstänksamma födelsemärken (har du oroväckande födelsemärken måste du först få det kontrollerat på Vårdcentralen)

Dysplastisk nevussyndrom

Keloid tendens

Epilepsi

Vitiligo

Fotosensiterande mediciner som t ex: roacutan/acne medicin, Retinol, antibiotika den senaste månaden, hjärtmedicin som ACE-hämmare *Det finns flera hundra läkemedel och även ämnen som till exempel aromatiska oljor och födoämnen, som kan verka fotosensiterande.

Tidigare reagerat med hyperpigmentering t ex vid ärr eller brännskada

Orealistiska förväntningar

Förekommer biverkningar?

Det är mycket sällan man får biverkningar. Risken (om än minimal) finns tyvärr att man kan bli bränd och få blåsor. Skulle detta hända är det mycket viktigt med god skötsel av skadan för att inte få permanent förändring i huden.

Det är normalt att man kan känna sig varm, ha lite rodnad, kännas som att man varit i solen, ha lätt klåda. Detta försvinner inom några dagar. Det går bra att använda samma produkter som vid solbränd hud om detta skulle uppstå.

I sällsynta fall kan huden övergående bli lite ljusare eller mörkare(hyperpigmenterad). Denna hyperpigmentering är övergående och försvinner efter någon eller några månader.

Screen Shot 2018-02-28 at 09.51.37

Så här går en behandling till:

Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts och behandlaren lägger på en gele. Vi anpassar alltid inställningarna som används till just dina förutsättningar för maximal effekt. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut genom ett munstycke som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden omvandlas till värme och desto mer ”skador” i form av pigment och kärl du har i huden desto mer värme kommer du att uppleva i form av värmekänsla eller små stick.

Vad händer efter en behandling?

En del märker ingenting direkt efter en behandling och andra kan känna att det hettar lite i huden och den kan även kännas lite svullen. Det beror först och främst på din huds karaktär och även på skadans ålder och djup. Har du behandlat dig för pigmenteringar kan det behandlade området efter några dagar se lite smutsigt ut. Det är pigmentet som kryper upp till ytan där det efter några dagar ”lossnar”. Har du väldigt mycket pigmentfläckar kan huden kännas lite skrovlig och flagna, men efter en till ett par veckor är huden mjuk, fräsch och jämnare i färg än innan behandlingen.

Nedanför kan du se hur behandlingen går till. Behandlingen på filmen är med IPL inte E-Light, men går till på samma sätt.

Boka tid

Tycker du om detta? Dela då vidare :)