Botox Svettbehandling Malmö

svett

Svettbehandling med Botox används på Zenidra Kliniken i Malmö för att minska svettning under armarna, händerna, fötterna och pannan när andra medel inte har tillräcklig effekt.

Svettning är naturens eget sätt att reglera kroppstemperaturen men personer som lider av överdriven svettning producerar mycket mer svett än vad som är nödvändigt.

Vad är Botox?

Botox är ett naturligt renat protein som tillfälligt stoppar svettkörtlarnas överaktiva funktion. Begreppet “Botox” är egentligen ett produktnamn för produkten Botox® som tillverkas av läkemedelsföretaget Allergan och består av Botulinumtoxin typ A.

Hur fungerar Botox mot svettning?

Botox hindrar svettutsöndring genom att blockera de kemiska signalerna från nerverna som stimulerar svettkörtlarna. Svettningen stoppas enbart i det behandlade området och produceras normalt på andra delar av kroppen. Så vart tar då denna svett vägen? Den tar inte vägen någonstans, eftersom det helt enkelt inte längre sker någon överproduktion i det område som har behandlats. Resten av kroppen producerar svett som vanligt.

När får jag effekt?

Det kan ta ca 7 dagar innan behandlingen börjar verka och efter 14 dagar har du uppnått full effekt. 

Hur länge håller effekten?

Effekten av en svettbehandling är övergående och behandlingen bör upprepas regelbundet. Resultatet varar ca 4-6 månader efter den första behandlingen. Det är finns personer som Botox håller både kortare och längre tid på, detta beror på gener, livsstil, metabolsm, mm. I mycket sällsynta fall kan man vara immun mot Botox och får då ingen effekt alls.

Hur utförs svettbehandlingen med Botox på Zenidra Kliniken i Malmö?

Vi är en privat klinik som behandlar svettning på dig som inte vill eller han bli behandlad inom landstinget. Vi har inget avtal med landstinget och du bekostar din behandling själv. Besöket börjar med konsultation hos den behandlande läkaren som fyller i journal och svarar på dina frågor. När du skrivit på samtycke för behandling läggs lokalbedövande kräm på området som ska behandlas och får verka i ca 20 minuter. Botox injiceras med en tunn nål. Mängden Botox vid svettbehandling är större än vid behandling mot rynkor i ansiktet. 

Biverkningar?

Oönskade biverkningar är mycket sällsynta. Den vanligaste biverkningen är en lätt ömhet eller blåmärken under några dagar efter behandlingen.

Direkt efter behandlingen kan det behandlade området bli lite rött och svullet pga. nålsticken. Alla nålstick ger denna reaktionen efter själva behandlingen och försvinner vanligtvis inom ett par timmar. Ovanliga biverkningar är allergiska reaktioner/överkänslighet oftast mot något konserveringsämne. Att vara allergisk mot Botox är ytterst sällsynt. En annan ovanlig bieffekt av behandlingar med Botox kan vara att man inte blir helt nöjd med resultatet, därför är det viktigt att vara helt säker på att man önskar utföra behandlingen och är förberedd på att det i enstaka fall inte uppfyller förväntningarna. Vissa personer kan känna sig trötta, ha lätt huvudvärk eller känna sig som om de har ”en mild förkylning” i några dagar efter Botox. En oönskad effekt kan vara att botox inte fungerar alls eller för lite. Har du gjort Botox oftare än var tredje månad kan du ha utvecklat antikroppar som bryter ner proteinet och då kommer Botox aldrig mer att fungera. Gör du Botox hos läkare på Zenidra Kliniken i Malmö kontrollerar vi i journalen att du inte får behandling för ofta.

Personer som saknar kunskap om vad Botox är och hur det fungerar säger ibland om Botox är “ett nervgift” eller på annat sätt farligt preparat med stora risker. Detta är dock inte sant. Botox kan vara farligt i extremt höga doser och om det används av en okunnig behandlare, men på det sätt det hanteras och används inom den svenska skönhets- och sjukvården av läkare är riskerna i praktiken mycket små. Den som har besvär som kan behandlas med Botox bör inte avstå från behandling p.g.a. rädsla för biverkningar förutsatt att behandlingen utförs av en kompetent läkare på registrerad klinik.

Gör det ont?

Behandlingen mot svettning tar längre än behandling av rynkor i ansiktet. De flesta tycker det känns ungefär som myggbett eller små nyp. Smärta upplevs individuellt och vissa personer kan tycka att det gör mer ont. Om du har låg smärttröskel rekommenderar vi att du själv köper bedövningskräm på apoteket och smörjer på ett tjockt lager en timme innan behandlingen och lägger plastfolie över. Du kan även ta en Alvedon tablett ca 30 minuter innan. Ta inte något blodförtunnande medel veckan innan och 2 dagar efter (läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra) för att undvika blödning och blåmärken (t ex Ipren och Voltaren).

Vad mer kan behandlas med Botox?

Förutom vid svettbehandling används Botox också mot dynamiska rynkor, skelning, tandgnissling, urinläckage, spasticitet (t ex efter Stroke) och mot huvudvärk.

Vad ska jag tänka på efter Botox behandling?

Undvik att röra eller gnida områden som behandlats i 24 timmar. Träna inte och drick inte stora mängder alkohol i 24 timmar. Andvänd kylpack för att undvika blåmärken. Flyg inte de närmaste 2 dagarna.

När ska man inte använda Botox?

Allergier mot Botox (väldigt sällsynt). Se FASS för ingredienser.
Hudinfektioner kring behandlingsområdet.
Sjukdomar som påverkar muskulaturen och nervsystemet (t ex ALS och Myastenia Gravis).
Graviditet och amning
Problem med blödning. Om du tar blodförtunnande medicin (tar du Aspirin/Ipren eller andra medel med Acetylsalicylsyra bör du inte ta medicinen i minst en dag innan behandlingen för att undvika blåmärken).
Om du har feber eller är sjuk (avvakta tills du har varit symptomfri från förkylning i minst en dag).
Pågående svåra psykiska besvär.
Orealistiska eller oklara förväntningar.
Oförmåga att hantera besvikelse om resultatet blir annat än förväntat eller om komplikationer uppstår.
Oförmåga att ta till sig information från läkaren och hålla sig till läkarens rekommendationer.
Osäkerhet om man verkligen vill genomföra behandlingen eller press från närstående.

Vad kostar en botox behandling?

Priserna varierar på marknaden. Zenidra Kliniken ligger inte i Malmö centrum och kan därför erbjuda lägre priser än inne i stan där hyrorna tvingar andra kliniker till förhöjda priser. För våra aktuella priser, tider och boka klicka här:

Boka tid

Kontrollbesök

Efter en injektionsbehandling med Botox ingår ett kostnadsfritt besök dag 11-21 efter behandlingen. Därefter måste ny behandling bokas, tidigast efter 3 månader. Boka kontrollbesöket i god tid för att vara säker på att där finns lediga tider för kontroll hos din läkare. Bäst är att boka kontrollbesöket redan under behandlingen. Du kan endast boka om kontrollbesöket en gång. Vid uteblivet besök eller avbokning senare än 24 timmar innan besöket debiteras du 500kr. Vid kontrollbesöket kan vid behov en eventuell justering utföras.

Fördelar med Botox behandling mot svettning på Zenidra Kliniken i Malmö:

Botoxbehandling utförs endast av läkare
Alla Zenidra Klinikens läkare är försäkrade, certifierade i injektionsbehandling och kompetensutvecklas årligen genom att åka på internationella kongresser, utbildningar och konferenser
Kliniken är registrerad hos IVO
Behandlingen är säker
Bedövningsmedel används
Endast äkta Botox® köpt på svenskt apotek används
Journalföring gör att du inte behandlas för ofta
Möjlighet till kontrollbesök
Vetenskapligt beprövad effektiv metod för att minska svettning
Effekten håller i flera månader
Ingen återhämtningstid behövs, du kan jobba samma dag
Prisvärt

Boka tid

Zenidra Kliniken

Tycker du om detta? Dela då vidare :)