HIFU kropp Malmö

HIFU body Malmö

Vad är HIFU?

 

HIFU står får Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud och är en icke kirurgiskt behandling som stramar åt lös hud och vävnad samt gör huden tätare.

 

Genom HIFU levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader på specifika djup beroende på patient och behandlingsområde. En av de första HIFU maskinerna var Ulthera med behandlingen Ultherapy. Genom åren har förbättringar gjorts och nya HIFU maskiner har kommit ut på marknaden.

När vi utför HIFU behandling på Zenidra Kliniken i Malmö siktar vi in oss på att nå SMAS-lagret som är samma lager av vävnad som kirurger drar åt vid tex ett ansiktslyft. HIFU är den enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till detta hudlager. Vår HIFU maskin är modern (nyinköpt i januari 2018) CE certifierad och opereras endast av specialutbildad läkare i Estetisk Medicin.

Det är viktigt att behandlingen görs av en erfaren läkare för att vara säker och ha god effekt. Genom att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna stimuleras kroppens egna läkningsprocess till att producera nya och starkare fibrer som gör att huden lyfts och stramas upp.

Vi använder ett annat munstycke med ytligare djup för att bryta ner fett och forma kroppen.

Endast 1 behandling krävs för att det ska börja ge resultat, men har man mycket lös hud kan man behöva 2 behandlingar. Effekten vid mycket lös hud är mindre stark än vid klassisk kirurgi, men tillräckligt god för att man ska överväga den som ett billigare och säkrare alternativ till kirurgi. HIFU fungerar för alla hudtyper såväl på män som på kvinnor.

Vilka områden kan behandlas?

Man kan behandla områden på kroppen där lös hud framträder eller där fettnedbrytning behövs:

Dubbelhaka

Mage

Kärlekshandtag

Armar ”gäddhäng”

Häng bakom armhålorna (som sticker ut ur BHn)

Knä

Lår

Rumpa

Vader

Hur går behandlingen till?

På Zenidra Kliniken i Malmö börjar vi alltid med en konsultation hos läkaren innan HIFU. Om du är frisk och kvalificerar dig för behandlingen kan vi genomföra den direkt efter konsultationen. Läkaren lokaliserar och ritar behandlingsområdet och en speciell ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager. Behandlingen tar 15-90 minuter beroende på hur stort område som skall behandlas. Maskinen ställs in utefter din känsla och tålighet. Smärtnivån ligger på ca 3 av 10, det gör mindre ont än t.ex mesoterapi.

Vad ska du tänka på innan behandlingen?

Innan behandlingen på Zenidra Kliniken i Malmö får du inte dricka alkohol eller ta blodförtunnande mediciner (Ipren, Aspirin, Waran, etc.). Undvik drycker/tillskott och produkter som innehåller koffein samt rökning 12 timmar före din behandling.

När syns resultat efter HIFU?

Direkt efter behandlingen krymper kollagenfibrena av värmen och huden och vävnaden stramas åt och du kan se ett litet lyft (på dig med mycket slapp hud syns ett större lyft). Denna omedelbara effekt släpper oftast under de närmaste 2 veckorna och huden återgår till utseendet innan behandlingen för att sedan gradvis förnyas med nya kollagen och elastinfibrer som tar ca 4-6 månader för kroppen att bygga. För fettnedbrytning börjar resultatet synas ca 2-3 veckor efter behandlingen och blir bättre de kommande månaderna. Fettreducering med HIFU bör kombineras med diet och träning för bäst effekt. Hifu fettreducering kombineras med lipolys på områden med mycket fett. Slutresultatet är beroende på din vävnad och huds individuella reaktion och återhämtningsprocess, därför är det omöjligt att fullt förutse slutresultatet och när det kommer, men vanligtvis är det mellan 4-6 månader. Är du över 50 år kan det ta upp till 6 månader att se fullt resultat. Om du har autoimmun sjukdom eller rubbningar i sköldkörtel-funktionen är cellförnyelseprocessen rubbad och resultatet kan bli otillräckligt. Bäst resultat får du som är helt frisk och har en hel del slapp hud så att där finns något som kan dras åt. Har du lite slapp hud så kan behandlingen ses som förebyggande där nya kollagen och elastinfibrer kommer stärka huden och vävnaden så du behåller ett ungt utseende längre. Med åldern minskar kroppens förmåga att producera kollagen och elastin, personer över 40 kan öka resultatet genom att stimulera huden ytterligare med Thermage Mesoterapi, PRP / Vampyrbehandling.

För fettreducering nås bäst effekt om man även utför Lipolys (löser upp fett med injektioner).

Hur länge varar resultatet?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, livsstil, gener, medicinering etc. Behandlingen håller som högst upp till 8 år och minst 1 år. För långvariga resultat utför vi underhållsbehandlingar av HIFU i Malmö efter 1 år. För fettreducering kan man göra fler behandlingar om det behövs, dock tidigast efter 1 månad.

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid. HIFU är en mycket säker metod som inte ger biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Normala biverkningar är:

Rodnad, svullnad, lite obehag eller smärta, dunkande känsla över benytorna, små röda märken på huden. Obehag kan kännas under behandlingen och som mest 2-3 timmar efter, men brukar avta nästa dag. Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Att känna något efter behandlingen är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Extremt ovanliga biverkningar (som normalt ej förekommer om du behandlas av läkare med modern maskin) är:

Med de äldre maskinerna fanns det ett par fall som rapporterats där för stark eller felinställd HIFU som används över fel områden gett skada på nerver (finns mycket få dokumenterade fall av att HIFU skulle leda till nervpåverkan). Detta är ytterst ovanligt om behandlingen utförs med en ny maskin och av läkare som känner till anatomin av ben och nerver.

*Forskning som vi granskat har inte visat några långvariga biverkningar (som varar över 12 månader).

Personer med dessa åkommor kan vi inte behandla:

Hjärtproblem, pacemaker

Implantat vid behandlingsområdet

Metall vid behandlingsområdet (t ex tänder)

Personer med ökad risk för propp

Blodförtunnande mediciner, kortison

Gravida

Diabetiker

Infektion i behandlingsområdet

Pågående infektion i kroppen med feber

Försämrat immunförsvar och läkningsförmåga

Personer med cancersjukdom (måste ha gått 5 år från sista behandlingen och du måste vara friskförklarad av din läkare).

Fördelar med HIFU på Zenidra Kliniken i Malmö:

 

– Billigare och enklare än kirurgi. Du behöver inte ta ledigt från jobbet så du sparar mycket pengar.

 

– Snabb behandling med synliga resultat direkt.

 

-Inga av de biverkningar som kan uppstå efter kirurgi.

 

– Ingen återhämtningstid.

 

– Lämpligt för de flesta.

 

– Behandlingen är guldstandard vid icke-kirurgiskt lyft av lös hud och vävnad.

 

– HIFU är den närmsta icke invansiva metoden med resultat som kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

 

– Behandlingen stimulerar din egna hud till en naturlig föryngring genom cellförnyelse och produktion av kollagen och elastin till skillnad från Botox och Fillers som endast maskerar symptomen på slapp hud och rynkor.

 

– Behandlingen kan göras året om.

 

– Behandlingsresultatet blir bättre över tid med HIFU till skillnad från Botox och Fillers som istället går ur kroppen efter några månader.

 

– Behandlingen tolereras väl och bedövning behövs aldrig.

 

– HIFU på Zenidra Kliniken i Malmö utförs endast av certifierade och försäkrade läkare för att din behandling ska vara säker och ge bäst resultat.

 

– En behandling räcker i 90% av fallen för huduppstramning. För fettreducering görs vanligtvis 1-3 behandlingar.

 

– HIFU på Zenidra Kliniken i Malmö är mycket prisvärd i jämförelse till liknande behandlingar på andra kliniker.

HIFU Slimming Mage Malmö

Boka tid

Tycker du om detta? Dela då vidare :)