Inre skönhet

hälsa long

Jag förstår hur svårt det kan vara för dig när du känner dig trött och oinspirerad. Hur frustrerande det kan vara att se dina bekanta lägga upp nya projekt på Facebook när du själv knappt orkar ta dig upp ur sängen.

Du har kanske prövat fitness eller att gå ner i vikt utan att uppnå några större resultat? Ge inte upp! Jag garanterar att det finns lustfyllda sätt för dig att återfå hälsan. 

Vet du om att kroppen endast kan återhämta sig när det parasympatetiska systemet är aktivt? Alltså måste du först slappna av innan du kan börja bygga upp.

Du kanske pressar dig själv hårdare och hårdare i tron att “om jag bara tar mig samman så faller allt på plats”? I verkligheten fungerar det sällan och man blir bara mer utmattad och uppgiven. Låter man det gå för långt tär det både på kropp och själ. I värsta fall kan det kosta tusentals kronor i långtidssjukskrivning och läkarbesök. Men oroa dig inte, det är aldrig för sent att hjälpa sig själv. Fortsätt att söka så finner du ett sätt att må bättre på.

Något som fungerar för de flesta är att vara mindre hård och kritisk mot sig själv och istället våga sig på något nytt, ta ett spännande steg ut i det okända. 

Jag vet att du inte vill betala mycket pengar för en metod du inte känner till och binda upp dig i tid och energi. På denna sidan hittar du värdefulla verktyg och inspiration samt kan boka individuella behandlingar och konsultationer till ett rimligt pris. Pröva att själv förebygga stress och öka din energi med Zenidra!

Zenidra Kliniken erbjuder:

Medicinsk Qigong

Kurser och terminsträning startar vårterminen 2018.

Qigong består av tre huvudmoment: rörelse, andning och mental avspänning. Rörelserna långsamma och de upprepas ett par gånger.

Vi tränar qigong för att förbättra eller bibehålla hälsan, sätta igång kroppens egna självläkningsprocess, lösa upp spänningar och stress, öka/bibehålla rörlighet i leder, förbättra lungkapaciteten, uppnå fysisk och psykisk balans samt uppleva harmoni och välbehag.

Meditation & Mindfulness

Meditation är en teknik för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, andning, ljud, känsla eller inre bild. Det handlar om att stilla sitt sinne, bara vara, i stillhet och observera vad som händer. Man sitter vanligen men det förekommer också att man ligger ner eller promenerar.

Mindfulness är att vara närvarande i nuet. Genom att träna Mindfulness eller ”medveten närvaro” får du ett nytt förhållningssätt till dina tankar och känslor och tillgång till nya sätt att hantera problem och svårigheter.

Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod som använder sig av tunna nålar som sticks in genom huden. Behandlingen frigör kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar, du mår bättre och kan sova bättre. I Kina används akupunktur för de flesta åkommor parallellt med västerländsk medicin. I Sverige används akupunktur framförallt för att minska smärta i muskler och leder. Det gäller framför allt långvarig smärta i ländryggen, nacken, skuldrorna, och vid tennisarmbåge.

Ljudterapi

Ljud är en av de äldsta formerna av helande. Ljudvågor färdas snabbt genom den mänskilga vävnaden. I teorin uppstår resonans när ljudvågorna når våra inre organ. Effekten kan liknas vid djup massage på atomnivå. Stress och blockeringar kan lösas upp och vi får en känsla av balans och harmoni.

Ljudterapi eller ”musik akupunktur” omfattar olika tekniker. På Zenidra Kliniken använder vi oss främst av världens nyaste instrument ”Handpan” samt Sjungande Kristallskålar pga deras klara klang och rogivande vibration. Vid retreats och trumresor använder vi även antika Tibetanska Sjungande Skålar, trummor, sång, gitarr, flöjt mm.

Analys av symboler från det undermedvetna

Psykoanalys är en behandlingsmetod som syftar till att starta en djupgående förändringsprocess i hela personligheten. Dess främsta mål är ökad självkännedom.

I Jungiansk Drömanalys och symbolanalys utgår vi från att ditt medvetna Jag endast utgör ”toppen av ett isberg”. Viktig information från de undermedvetna delarna av ditt psyke visar sig symboliskt genom drömmar men dina försvarsmekanismer gör det svårt för dig att tyda symbolerna. Drömanalys och psykoanalys leder till att du bättre kan utnyttja dina inre resurser, acceptera det som inte kan ändras samt få bättre kontroll över din tillvaro. Intuitiv målning och musik är genvägar till att få kontakt med och förstå det undermedvetna.

Kurser och föreläsningar

Vi skräddarsyr motiverande kurser och föreläsningar för privatpersoner och företag i kreativitet & hälsa, inre skönhet, Mindfulness, m.m.

För att få aktuella erbjudanden vänligen fyll i vårt kontaktformulär.

Tycker du om detta? Dela då vidare :)