Rynkbehandling för män

Släta ut fina linjer och rynkor hos män

Manlig anti-rynk behandling med muskelavslappnande injektioner är lite annorlunda än hur vi behandlar rynkor hos kvinnor. Anledningen är man önskar bevara manlig mimik. Ofta vill man t ex behålla lite av skrattrynkorna då de av många anses charmigt med lätta skrattrynkor på män. Har du som man gått till någon som behandlar främst  kvinnor med muskelavslappnande injektioner och inte har specialistutbildning i manliga rynkor så vet du av erfarenhet vad vi menar;)

När ålderstecken i form av fina linjer eller rynkor redan finns där, finns det lite olika behandlingssätt man kan reducera dom på, beroende på just dina förutsättningar. Muskelavslappnande injektioner är ett enkelt och skonsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer.

Förebygga är nyckeln därför rekommenderar vi att börja tidigt, innan rynkorna blivit för djupa för då kan man behöva kombinera muskelavslappnande injektioner med Filler.

Muskelavslappnande injektioner minskar ansiktsmuskulaturens aktivitet

Rynkor som orsakas av upprepande mimik (tex rynkan mellan ögonbrynen, eller när man kisat mycket vid stark sol) kan minskas genom att få muskulaturen att slappna av. Sådana rynkor kan behandlas genom injektioner.

Kan man behandla endast pannan (ett område)?

Det händer ibland att rynkorna endast syns högt uppe i pannan vid hårfästet – men detta är ytterst ovanligt. Det vanliga är att man behandlar tre områden samtidigt: panna, glabella (arga rynkan mellan ögonbrynen) och skrattrynkor. Även om de andra områdena inte är lika ”rynkiga” som pannan bör de behandlas för att du ska få önskat behandlingsresultat och att helheten ska se naturlig ut. På yngre personer kan man ibland vänta med att behandla skrattrynkorna.

Gör det ont att göra muskelavslappnande injektioner?

Behandlingen tar inte längre än några minuter och består av ett par små stick med tunn nål. De flesta tycker det känns ungefär som ett myggbett eller litet nyp, men smärta upplevs individuellt och vissa personer kan tycka att det gör mer ont. Om du har låg smärttröskel rekommenderar vi att du ber om bedövning innan behandlingen och tar en Alvedon tablett ca 30 minuter innan.

De flesta män tycker inte det gör speciellt ont men kan tycka att det är lite obehagligt att utföra behandlingen första gången, vid nästa träff brukar det kännas som rutin.

Ta inte något blodförtunnande medel veckan innan och 2 dagar efter (läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra) för att undvika blödning och blåmärken.

Zenidra Kliniken

Loco Zenidra Expert Aesthetic Health

Tycker du om detta? Dela då vidare :)