Botox för män

Släta ut fina linjer och rynkor med botox hos män

Manlig botox skiljer sig botoxbehandling hos kvinnor då man önskar skapa manlig mimik. Ofta vill man t ex behålla lite av skrattrynkorna då de av många anses charmigt med lätta skrattrynkor på män. Har du som man gått till någon som behandlar främst  kvinnor med botox och inte har specialistutbildning i manlig botox så vet du av erfarenhet vad vi menar;)

När ålderstecken i form av fina linjer eller rynkor redan finns där, finns det lite olika behandlingssätt man kan reducera dom på, beroende på just dina förutsättningar. Botox är ett enkelt och skonsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer.

Förebygga är nyckeln därför rekommenderar vi att börja tidigt, innan rynkorna blivit för djupa för då kan man behöva kombinera Botoxbehandling med Filler.

Botox minskar ansiktsmuskulaturens aktivitet

Rynkor som orsakas av upprepande mimik (tex rynkan mellan ögonbrynen, eller när man kisat mycket vid stark sol) kan minskas genom att få muskulaturen att slappna av. Sådana rynkor kan behandlas genom injektioner av Vistabel/ Botox.

Kan man behandla endast pannan (ett område botox)?

Det händer ibland att rynkorna endast syns högt uppe i pannan vid hårfästet – men detta är ytterst ovanligt. Det vanliga är att man behandlar tre områden samtidigt: panna, glabella (arga rynkan mellan ögonbrynen) och skrattrynkor. Även om de andra områdena inte är lika ”rynkiga” som pannan bör de behandlas för att du ska få önskat behandlingsresultat och att helheten ska se naturlig ut. På yngre personer kan man ibland vänta med att behandla skrattrynkorna.

Gör det ont att göra Botox?

Behandlingen tar inte längre än några minuter och består av ett par små stick med tunn nål. De flesta tycker det känns ungefär som ett myggbett eller litet nyp, men smärta upplevs individuellt och vissa personer kan tycka att det gör mer ont. Om du har låg smärttröskel rekommenderar vi att du ber om bedövning innan behandlingen och tar en Alvedon tablett ca 30 minuter innan.

De flesta män tycker inte det gör speciellt ont men kan tycka att det är lite obehagligt att utföra behandlingen första gången, vid nästa träff brukar det kännas som rutin.

Ta inte något blodförtunnande medel veckan innan och 2 dagar efter (läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra) för att undvika blödning och blåmärken.

Loco Zenidra Expert Aesthetic Health

manlig panna

skr

manliga skrattrynkor

manlig glabella

manbotox

När ska män inte använda Botox?

 • Allergier mot Botox (väldigt sällsynt)
 • Hudinfektioner kring behandlingsområdet.
 • Sjukdomar som påverkar muskulaturen och nervsystemet (t ex ALS och Myastenia Gravis).
 • Problem med blödning.
 • Om du tar blodförtunnande medicin (tar du Aspirin/Ipren eller andra medel med Acetylsalicylsyra bör du inte ta medicinen i minst en dag innan behandlingen för att undvika blåmärken).
 • Om du har feber eller är sjuk (avvakta tills du har varit symptomfri från förkylning i minst en dag).
 • Pågående psykiska besvär.
 • Orealistiska förväntningar.
 • Oförmåga att hantera besvikelse om resultatet blir annat än förväntat eller om komplikationer uppstår.
 • Oförmåga att ta till sig information från läkaren och hålla sig till läkarens rekommendationer.
 • Osäkerhet om man verkligen vill genomföra behandlingen eller press från närstående.
 • Oklara förväntningar.

Syns effekten av Botox direkt?

Nej, direkt efter behandlingen ser du inte effekten. Det som kan synas är märken efter nålen som ser ut som myggbett och försvinner efter 30-60 min. Resultatet av Botox/Vistabel behandling börjar först synligt efter 4-7 dagar och får full effekt efter 14 dagar. Skulle något behöva korrigeras kan detta göras under det förbokade kontrollbesöket dag 14-21 efter behandlingen. Efter dag 21 kan man inte korrigera utan måste vänta 3 månader till nästa vanliga behandling.

Botox/Vistabel behandling varar i ca 3 månader och kan inte upprepas oftare än var tredje månad. Utförs behandlingen regelbundet börjar effekterna vara längre för var gång.

Vad ska jag tänka på efter Botox behandling?

Gör milda ansiktsuttryck för att aktivera Botoxen.

Undvik att röra eller gnida områden som behandlats i 24 timmar.

Träna inte och drick inte stora mängder alkohol i 24 timmar.

Andvänd kylpack för att undvika blåmärken.

Zenidra Kliniken

Tycker du om detta? Dela då vidare :)