Qigong

Qigong long banner

Få ny energi och inre lugn med Qigong!

Under höstterminen 2019 kommer Dr Jessica Szelag Goralski, leg läkare, psykoterapeut och Qigonginstruktör hålla kurs i Qigong på Må Bra Huset i Arrie.

Dr Jessica Szelag Goralski

Om Kursen

 • Kursen är 10 tillfällen á 90 min.
 • Varje möte börjar med 30-45 min föreläsning om Qigongens filosofi och teori för att du ska få djupare förståelse för rörelserna.
 • På sista mötet kommer vi ha traditionell kinesisk Te-Ceremoni.
 • Qigongsystem: De Rui 1, Medicinsk Qigong.
 • För vem: 16 år och uppåt. Ingen förkunskap krävs. Träningen är lämplig även för dig som inte klarar vanlig fysisk träning.
 • Pris: 2000kr. Kompendium ingår. Om du har svårt att betala (pensionär, sjukskriven) hör av dig så kan du få ett anpassat pris. Betald kurs refunderas ej. Om ett pass ställs in pga sjukdom eller liknande, så kommer ny tid erbjudas.
 • Friskvårdsbidrag kan användas.
 • Plats: Må Bra Huset i Arrie. Adress: Landsvägen 70-0, 235 94 Vellinge (alltså inte på Zenidra Kliniken).
 • Begränsat antal platser.

Datum:

1. Kursstart 23/9
2. 30/9
3. 7/10
4. 21/10
5. 4/11
6. 11/11
7. 18/11
8. 25/11
9. 2/12
10. Avslutande Te Ceremoni 9/12

Vad är Qigong? 

Liv är rörelse. Qigong är rörelse. Liv är framåtskridande och utveckling, likaså Qigong. Liv är glädje, lycka, harmoni, frid och trygghet inifrån. Genom att lära dig Qigong och träna regelbundet kan du uppnå en energi och potential som kommer att överskrida dina djupaste förväntningar.

”Qi” betecknar energi, Kraft, Livsenergi. ”Gong” står för en extraordinär prestation. Qigong är en flera tusen år gammal helande metod som härstammar från Kina. Taoistiska schamaner studerade naturens cykliska stadier samt djurens rörelser och fann en metod som gör att människan kan komma närmare naturen och sitt autentiska Jag.

Resultat av Qigong träning:

 • Förbättrar hälsa och stärker kroppens immunförsvar
 • Förebygger och behandlar vissa sjukdomar
 • Motverkar stress och spänning i kropp och sinne
 • Stimulerar och stärker muskler, leder, senor och nervsystem
 • Ökar kroppslig rörlighet
 • Minskar smärta
 • Förbättrar humöret
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Förbättrar koncentration och inlärning
 • Gör det lättare att somna och sova hela natten
 • Främjar kreativitet och psykiskt välbefinnande
 • Motverkar åldrandeprocessen
 • Koordinerar och balanserar kropp och själ

Medicinsk Qigong

Den medicinska Qigongen är en avslappningsmetod som förenar tanke, rörelse och andning. Man kan kalla Qigongen för meditation i rörelse. Träningen bygger på ett holistiskt synsätt där man ser människan som en helhet. Det som skiljer Medicinsk Qigong från andra former av Qigong är att den fokuserar på hälsa, uppbyggnad av livsenergi och förebyggande av sjukdom.

När du börjar träna Qigong kommer du få svar på många frågor om vår värld och kropp, och samtidigt är jag säker på att en massa nya insikter och frågor kommer att uppstå. Låt alla känslor och tankar komma utan att döma dem. Tillsammans kan vi göra en resa genom kropp, tid och tankerymd. Innan du börjar träna Qigong på egen hand bör du investera i en kurs där du under handledning får lära dig att utföra rörelserna korrekt.

Det handlar inte om att göra rörelserna perfekt direkt utan om att utvecklas och jämföra sig med sig själv. Det finns dock vissa vanor när det gäller kroppsställning som är bra att få in från början för att snabbare uppnå resultat med träningen.

Fokusera inåt och träna med ett öppet sinne, precis som ett barn som lär sig något helt nytt, det ska vara spännande, lekfullt och fyllt med fantasi.

När du är redo att ta ett eget ansvar för ditt liv, blir du en mer medveten skapare. Då börjar du att förstå att livet är och blir vad du gör det till och om du bestämmer dig för att mera medvetet gå in för att skapa det liv som du vill ha det, så kommer det att bli så. Om du bestämmer dig att göra nya goda val i ditt liv och följer dina bestämmelser så kommer du snabbt att se förändring. Du är en mycket kraftfull varelse som kan skapa en hel värld runt om dig!

Qigongen är ett verktyg som kan lära och hjälpa dig att skapa mer medvetet. Tänk på att det är ett neutralt verktyg som ger mer energi och styrka. Styrka ger ansvar. Jag förutsätter att du kommer att använda den till skapa glädje och harmoni i dig och runt dig.

– Dr Jessica Szelag Goralski 

De Rui 1 Qigong system

Övningarna i De Rui Qigong 1 är en blandning av avslappning, stretching, koncentration, medicinska rörelser och meditation. I de medicinska övningarna arbetar vi med några av kroppens meridianer. Rörelserna är enkla och kan utövas av alla. Kursen innehåller också en introduktion i kinesisk filosofi och medicin.

 

Qigong Workshop

Dr Jessica Szelag Goralski 

Doktor Jessica Szelag Goralski började träna Qigong vid 13 års ålder efter att ha deltagit i grundkursen samt ett par fördjupningskurser i Sex Hemliga Ord-systemet. Bodde på Yangtorp Sanctuary i tonåren som är hennes andra hem och Master Marcus hennes bonusfamilj.

Dr Jessica är legitimerad läkare i specialist-tjänstgöring i Psykiatri på Skånes Universitetssjukhus. Tog läkarexamen år 2011 vid Medical University of Gdansk. Erhöll norsk medicinsk auktorisation för läkare år 2013 efter allmäntjänstgöring som läkare samt psykoterapeut i norra Norge, Hammerfest där Dr Jessica även ledde Qigong kurser i Ba Duan Jin-systemet för patienter med kronisk smärta på Hammerfest sjukhus och arbetade fram pedagogiska DVD-skivor för patienterna på Hammerfest sjukhus i Mindfulness, Qigong och psykoterapeutiska sätt att hantera kronisk smärta. Certifierad psykoterapeut influerad av Jungiansk Psykoanalys efter 3 åriga studier vid Baltiska Psykologiska Institutet i Polen, kompletterat med en termin Steg 1 psykoterapi under handledning vid Lunds universitet inom psykodynamisk psykoterapi. Konsult och ledningsrådgivare för finansiella företag i Polen. Dr Jessicas senaste bok ”CEA Praca Nad Soba” publicerades 2011 på polska. 

Licensierad TCM-utövare, utbildad i traditionell kinesisk medicin för västläkare vid Peking International Training Center, Peking University. Licensierad och certifierad inom akupunktur, moxibustion och Ba Duan Jin Qigong-systemet.

Självlärd konstnär. Målar intuitivt med akryl och mixed-media teknik. År 2015 skapade Dr Jessica Bildterapi-programmet för den psykiatriska dagsjukvården på Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

Grundare av Zenidra Kliniken, ett företag med holistisk och integrerande helhetssyn på hälsa, kreativitet, välbefinnande, inre och yttre skönhet. Dr Jessica erbjuder flera kurser och workshops; Intuitiv målning, guidade meditationer och visualiseringar till levande musik med instrument som Handpan, Sami-trummor och Sjungande Kristallskålar, både online och på Dr Jessicas klinik- Zenidra Kliniken i Malmö.

Läs mer på: www.jessicagoralski.com

Zenidra Kliniken har skapat två DVD om Qigong

 • ”Återfå Hälsan Med Qigong” är en introduktion i Qigong med introduktionsfilm, teoretisk föreläsning, en instruktionsfilm med text och en instruktionsfilm utan text (den utan text kommer du vilja träna med dagligen när du lärt dig alla rörelserna och teorin bakom).

 

 • ”Ba Duan Jin Qigong Träning” är en fortsättnings DVD där du lär dig Ba Duan Jin systemet. Du ska helst ha tränat Qigong regelbundet i minst en månad för att börja träna med denna DVD då den förutsätter att du kan lite teori och andningsteknik redan. Denna DVD har mindre teori och visar noggrant på filmen hur du ska utföra Ba Duan Jin systemet.

Återfå Hälsan Med Qigong finns redan att köpa i butiken och Ba Duan Jin Qigong Träning kommer inom kort.

DSC_9471

Skriv ett meddelande vid frågor

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Tycker du om detta? Dela då vidare :)