Om e-kursen ”Livets Träd”

Trädet symboliserar i många kulturer människan som med sina rötter och grenar förenar himmel och jord.


Det har blivit en symbol för vishet, styrka, skönhet, skydd och rikedom.

Under kursens gång kommer du få veta vad en Mandala är och skapa din egna Mandala målning med Livets träd i dess två olika sinnesfaser – det destruktiva och konstruktiva, ditt mörker och ditt ljus.

Trädet är en gammal symbol som i den traditionella bildterapin symboliserar Jaget. Du kommer att arbeta med att tolka dina egna symboler för att lättare uppmärksamma ditt mående och därigenom kunna påverka det innan känslorna tar över.

E-kursen består av 9 korta filmer, en ljudinspelning och så lite text som möjligt – för att det ska gå att fullfölja den även om man har svårigheter med koncentrationen.

När du lär känna ditt inre språk blir det lättare att kontrollera känslor och tankar.


Det är just våra känslor och tankemönster som kan förvärra vårt psykiska och fysiska mående. Den goda nyheten är att det är något vi i stor del kan lära oss att styra, men för att göra det behöver vi först lära oss känslornas språk.

Våra känslor talar oftare i bilder, färger, drömmar och personliga symboler än i ord.

Mandala låda

Syftet med kursen är att öka din självkännedom och visa dig nya verktyg till att utrycka dig själv och arbeta med känslor och tankar.

Kursen är utformad på ett lättillgängligt sätt så att alla kan ta del av den, oavsett i vilket psykiskt läge man befinner sig.

De tillstånd e-kursen är särskilt utformad för är: stressrelaterad utbrändhet, depression, ångest och emotionell instabilitet. Den är ursprungligen skapad för allmänpsykiatriska vuxna patienter, men lämpar sig även bra för friska vuxna och tonåringar som vill lära sig om bildterapi, Mandalamålning och öka sin självkännedom.

Om du lider av en psykossjukdom rekommenderar jag att du först frågar din psykiatriker om denna kursen är lämplig för just dig.

Kursen är ursprungligen skapad med tekniker i bildterapi, Mindfulness och Mandala målning för patienterna på Dagsjukvården, Psykiatriska Kliniken i Malmö av Dr Jessica Szelag Goralski.

I filmerna använder jag mig av flera olika typer av konstnärsmaterial för att inspirera dig till egna kreativa experiment. Men du behöver endast ett papper, penna och några kritor/tuschpennor/färger och en dagbok/anteckningsbok att skriva ner dina reflektioner i.

Om du sedan tycker det är roligt med bildterapi kan du alltid senare införskaffa bättre färger och pennor – det finns massor av roligheter i konstnärsbutiker, men jag rekommenderar dig att först testa med de enklaste verktygen du har hemma.


 

Genom enkla förberedande Mindfulness-övningar,  bild och reflektioner kommer du att skapa ett tryggt sammanhang för dina känslor och tankar.

Ibland kan vår inre värld storma okontrollerat och då är det bra att stanna upp och reflektera över vad som händer. Denna kurs är ett kreativt sätt att sortera i sitt inre och våga lita på sin egna djupa vishet och kraft.

* Kom ihåg att en e-kurs inte kan bota psykisk sjukdom, utan är endast en form av hjälp till självhjälp.

Mandalamålning

Zenidra Art & Photography (1 of 11).jpg

Zenidra Art & Photography (2 of 2).jpg

Zenidra Art & Photography (1 of 2).jpg

Hur hämtar jag kursen?

Det tar 3-5 dagar att gå klart kursen, men det är helt upp till dig hur du väljer att lägga upp din tid med materialet.

När du betalat för kursen kommer du att få ett mail med dina inloggningsuppgifter. Då är det bara att börja kursen, du kan logga in närsomhelst från dator, tablet eller mobil. Du kommer att ha tillgång till kursen så länge den existerar online, minst 3 månader efter ditt köp men troligtvis hela din livstid:)

Det enda du behöver är uppdaterad programvara och internetuppkoppling.

Du kan även navigera till kursen från denna hemsida. Välj ”Inre skönhet” i huvudmenyn och klicka på ”Inloggning till e-kursen Livets Träd” och logga in med lösenordet du fått i mailen. Du kan även komma direkt till inloggningen genom att klicka HÄR.

Alternativt kan du köpa kursen på DVD och slippa krångligheter med internet-uppkoppling samt måla där du inte har internet!

Tycker du om detta? Dela då vidare :)