HIFU Malmö

HIFU cover

Vad är HIFU?

 

HIFU står får Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud och är en icke kirurgiskt behandling som stramar åt lös hud och vävnad samt gör huden tätare.

Genom HIFU levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader på specifika djup beroende på patient och behandlingsområde. En av de första HIFU maskinerna var Ulthera med behandlingen Ultherapy och vi arbetade med dessa maskiner i början. Genom åren har förbättringar gjorts och nya HIFU maskiner har kommit ut på marknaden. Idag arbetar vi med HIFU Ultraljudsterapi av andra märken än Ulthera för att vi tycker resultaten blir bättre, mer prisvärt och mindre risk för komplikationer.

När vi utför HIFU ansiktslyft på Zenidra Kliniken i Malmö siktar vi in oss på att nå SMAS-lagret som är samma lager av vävnad som kirurger drar åt vid tex ett ansiktslyft. HIFU är den enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till detta hudlager. Vår HIFU maskin är modern (nyinköpt i januari 2018) CE certifierad och opereras endast av specialutbildad läkare i Estetisk Medicin.

Det är viktigt att behandlingen görs av en erfaren läkare för att vara säker och ha god effekt. Genom att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna stimuleras kroppens egna läkningsprocess till att producera nya och starkare fibrer.

Endast 1 behandling krävs för att det ska börja ge resultat, men har man mycket lös hud kan man behöva 2 behandlingar. Effekten vid mycket lös hud är mindre stark än vid klassisk kirurgi, men tillräckligt god för att man ska överväga den som ett billigare och säkrare alternativ till kirurgi. HIFU fungerar för alla hudtyper såväl på män som på kvinnor.

Kombinationsbeh

Indikationer för behandling:

Hängande, lös hud. Tunn, torr hud. Fina linjer och rynkor. Ojämn hudton eller struktur. Fett i t ex dubbelhaka.

HIFU dubbelhaka hö

Hur går behandlingen till?

På Zenidra Kliniken i Malmö börjar vi alltid med en konsultation hos läkaren innan HIFU. Om du är frisk och kvalificerar dig för behandlingen kan vi genomföra den direkt efter konsultationen. Läkaren lokaliserar och ritar behandlingsområdet och en speciell ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager. Behandlingen tar 15-90 minuter beroende på hur stort område som skall behandlas. Maskinen ställs in utefter din känsla och tålighet. Smärtnivån ligger på ca 3 av 10, det gör mindre ont än t.ex mesoterapi.

hh

Vad ska du tänka på innan behandlingen?

Innan behandlingen på Zenidra Kliniken i Malmö får du inte dricka alkohol eller ta blodförtunnande mediciner (Ipren, Aspirin, Waran, etc.). Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling är att det bör ha gått minst 1 och helst 3 månader sedan du gjorde fillers eller botox i behandlingsområdet (HIFU kommer annars lösa upp effekten av din filler eller botox). Du ska sedan vänta 2-3 veckor innan du gör fillers eller botox efter HIFU så att huden hinner återhämta sig. Det måste gå 1 år sedan du gjorde trådlyft med PDO trådar i behandlingsområdet. 2 år om det är PLA eller PCL trådar. Undvik drycker/tillskott och produkter som innehåller koffein 4 timmar före din behandling.

hi

Vilka områden kan behandlas?

Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder. HIFU löser även upp fett och kan användas på områden där det genom träning är svårt att bli av med fettcellerna. Ansiktslyft Dubbelhaka Rökrynkor Runt ögonen Panna Kinder Hals (”kalkonhals”) Mage Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

hifu dubbelhaka fram

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden med HIFU I vissa fall om huden är väldigt lös kan en behandling behöva upprepas. Under det kostnadsfria kontrollbesöket 4-6 månader efter behandlingen avgör läkaren om full effekt har nåtts eller om behandlingen kan upprepas.

HIFU

När ser man resultat?

Direkt efter behandlingen krymper kollagenfibrena av värmen och huden och vävnaden stramas åt och du kan se ett litet lyft (på dig med mycket slapp hud syns ett större lyft). Denna omedelbara effekt släpper oftast under de närmaste 2 veckorna och huden återgår till utseendet innan behandlingen för att sedan gradvis förnyas med nya kollagen och elastinfibrer som tar ca 4-6 månader för kroppen att bygga. Slutresultatet är beroende på din vävnad och huds individuella reaktion och återhämtningsprocess, därför är det omöjligt att fullt förutse slutresultatet och när det kommer, men vanligtvis är det mellan 4-6 månader. Är du över 50 år kan det ta upp till 6 månader att se fullt resultat. Om du har autoimmun sjukdom eller rubbningar i sköldkörtel-funktionen är cellförnyelseprocessen rubbad och resultatet kan bli otillräckligt. Bäst resultat får du som är helt frisk och har en hel del slapp hud så att där finns något som kan dras åt. Har du lite slapp hud så kan behandlingen ses som förebyggande där nya kollagen och elastinfibrer kommer stärka huden och vävnaden så du behåller ett ungt utseende längre. Med åldern minskar kroppens förmåga att producera kollagen och elastin, personer över 40 kan öka resultatet genom att stimulera huden ytterligare med Fraktionell Radiofrekvens, Mesoterapi, PrP, Vampyrbehandling, LED Mask, kosmetisk RF, Oxydermabrasion och lyftande ansiktsbehandlingar.

Halslyft

Hur länge varar resultatet?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Behandlingen håller som högst upp till 8 år och minst 1 år. För långvariga resultat utför vi underhållsbehandlingar av HIFU ansiktslyft i Malmö efter 1 år.

HIFU Dubbelhaka

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid. HIFU är en mycket säker metod som inte ger biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling. Normala biverkningar är: Ökad rodnad Lite svullnad Lite obehag eller smärta Dunkande känsla i tinningarna/över benytorna Små röda märken på huden i enstaka fall Obehag kan kännas under behandlingen och som mest 2-3 timmar efter, men brukar avta nästa dag. Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Att känna något efter behandlingen är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. Extremt ovanliga biverkningar (som normalt ej förekommer om du behandlas av läkare med modern maskin) är: Med de äldre maskinerna kunde man se en lätt nedbrytning av fett i ansiktet som gjorde att man såg något smalare ut innan fettdepoerna återfylldes efter 1-3 månader. På de nya maskinerna skiljer sig inställningarna och risken för att fett ska brytas ner är extremt liten då behandlingen inte görs på djupet där fettcellerna finns. Smärta i skelettstrukturen om maskinen förts över ben. Skada på nerver (finns mycket få dokumenterade fall av att HIFU skulle leda till nervpåverkan). *Forskning som vi granskat har inte visat några långvariga biverkningar (som varar över 12 månader).

HIFU bild

Vilka kan behandlas med HIFU?

Alla hud typer både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Åldersgräns är 18 år (det är mycket sällan personer under 21 år behöver behandlas).

HIFU ANS

Personer med dessa åkommor kan vi inte behandla:

Hjärtproblem, pacemaker Implantat vid behandlingsområdet Metall vid behandlingsområdet (t ex tänder) Personer med ökad risk för propp Blodförtunnande mediciner, kortison Gravida och ammande kvinnor Diabetiker Infektion i behandlingsområdet Pågående infektion i kroppen med feber Försämrat immunförsvar och läkningsförmåga Personer med cancersjukdom (måste ha gått 5 år från sista behandlingen och du måste vara friskförklarad av din läkare). Mindre än ett år har gått från att du gjort trådlyft.

HIFU ansiktslyft huduppstramning

Varför välja HIFU istället för kirurgi?

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar. HIFU är det närmsta icke invansiva metoden som kan jämföras med kirurgiska ingrepp resultaten.

HIFU fram

Fördelar med HIFU på Zenidra Kliniken i Malmö istället för andra behandlingar:

 

– Billigare. Du behöver inte ta ledigt från jobbet så du sparar mycket pengar.

 

– Snabb behandling med synliga resultat direkt.

 

-Inga av de biverkningar som kan uppstå efter kirurgi.

 

– Ingen återhämtningstid.

 

– Lämpligt för fler personer.

 

– Behandlingen är guldstandard vid icke-kirurgiskt lyft av lös hud och vävnad.

 

– HIFU är den närmsta icke invansiva metoden med resultat som kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

 

– Behandlingen stimulerar din egna hud till en naturlig föryngring genom cellförnyelse och produktion av kollagen och elastin till skillnad från Botox och Fillers som endast maskerar symptomen på slapp hud och rynkor.

 

– Behandlingen kan göras året om.

 

– Behandlingsresultatet blir bättre över tid med HIFU till skillnad från Botox och Fillers som istället går ur kroppen efter några månader.

 

– En behandling räcker i 90% av fallen.

 

– Behandlingen tolereras väl och bedövning behövs aldrig.

 

– HIFU på Zenidra Kliniken i Malmö är mycket prisvärd i jämförelse till liknande behandlingar på andra kliniker.

 

– För din säkerhet utförs behandlingen av en erfaren och försäkrad läkare i Estetisk Medicin.

HIFU ansikte1

HIFU Thermage PRP Fillers Malmö

Boka tid

Tycker du om detta? Dela då vidare :)